Bagaimana untuk memilih jubin di lantai dapur: kajian semula yang terbaik penyelesaian reka bentuk dalaman dan nasihat pakar

lantai putih cerah di dapur

tingkat terang meliputi di kawasan pedalaman di masakan klasik putih

Apabila anda memilih jubin ke dapur di atas lantai, contoh hiasan dalaman, gambar dan projek-projek reka bentuk yang lengkap pasti akan membantu, tetapi selain daripada sebelah luar isu ini adalah penting untuk juga mengambil kira beberapa nuansa. Dapur - sejenis pusat untuk seluruh rumah, kerana ini adalah di mana kebanyakan keluarga akan, jadi lantai di bilik ini mestilah terutamanya tahan tekanan, lelasan dan mudah untuk membersihkan dan estetika menyenangkan mata. Tile - penyelesaian yang ideal, kerana ia adalah tahan lama, tahan air, mudah untuk membersihkan, dan ia adalah mungkin untuk membuat perlindungan benar-benar bergaya, mudah untuk dimuatkan ke dalam mana-mana bahagian dapur dengan pelbagai pilihan reka bentuk.


kandungan:

 • Kebaikan dan keburukan jubin lantai
 • Apa jubin adalah paling sesuai untuk lantai dapur
 • jubin lantai dalam reka bentuk dapur
 • Cadangan untuk meletakkan lantai jubin di dapur
Tempat makan Dedicated menggunakan jubin

Tempat makan Dedicated menggunakan jubin

Bergaya jubin berwarna-warni di dapur sempit

Bergaya jubin berwarna-warni di dapur sempit

granit semulajadi persegi warna semula jadi

granit semulajadi persegi warna semula jadi

Cotto jubin berbentuk heksagon

Cotto Jubin dalam bentuk heksagon

Contents

Kebaikan dan keburukan jubin lantai

jubin seramik adalah sudah sepatutnya popular dengan pembina profesional, dan rakyat biasa, apabila soalan timbul: apa yang perlu diletakkan di atas lantai di dapur, bilik mandi, almari atau lorong. Ini adalah disebabkan oleh beberapa ciri-ciri yang mempunyai bahan kemasan ini.

Praktikal jubin warna kelabu berguna dalam pacaran

Praktikal jubin warna kelabu berguna dalam pacaran

maruah

Antara kelebihan yang tidak dapat dinafikan jubin lantai:

 • Kekuatan. Retak dan kerepek lapisan atas apa-apa sahaja boleh berlaku apabila sangat kuat pukulan, tetapi dalam kes ini, unsur-unsur individu rosak boleh digantikan dengan yang baru.
 • Ketahanan. Jubin akan berlangsung lebih lama daripada lamina atau linoleum, mengekalkan bentuk asal sehingga 50 tahun.
 • rintangan kepada ubah bentuk walaupun di bawah beban berat.
 • Rintangan kepada kelembapan.
jubin lantai berkualiti tinggi lagi mengekalkan rupa asal

jubin lantai berkualiti tinggi lagi mengekalkan rupa asal

 • warna tahan yang tidak pudar, tidak dipadam oleh pendedahan kepada matahari, kimia, kesan fizikal.
 • Bersih, mudah untuk membersihkan. Pada permukaan kaca yang licin tidak mengumpul habuk, tidak membiak bakteria, kulat dan acuan.
 • Keselamatan. seramik refraktori, tahan api, tidak mengeluarkan bahan berbahaya semasa pemanasan.
 • Mesra alam. Ceramics - bahan semulajadi, yang juga beroperasi tidak mengumpul bahan-bahan berbahaya.
 • Kepelbagaian, baik dari segi reka bentuk dan dari segi saiz, bentuk, bentuk, kaedah pemasangan.
jubin berbeza sedikit di dapur klasik

jubin berbeza sedikit di dapur klasik

jubin lantai untuk dapur menyediakan bukan sahaja dipercayai, salutan praktikal dan tahan lama, tetapi juga berfungsi sebagai sebahagian penuh hiasan, yang memaparkan semua ciri-ciri dalaman dari bilik.

kelemahan

jubin kecil yang indah di atas lantai di dapur, menuntut penjagaan khas

jubin kecil yang indah di atas lantai di dapur, menuntut penjagaan khas

Walaupun senarai ciri yang mengagumkan, jubin tidak tanpa kelemahan, termasuk:

 1. Memasang, memerlukan masa yang besar, kos pekerja dan kewangan, serta penjajaran yang sempurna substrat.
 2. harga yang agak tinggi.
 3. penebat bunyi miskin. Untuk menghadapi lantai dapur mungkin memerlukan lapisan tambahan bahan bunyi penebat.
 4. Tile cukup sejuk, jadi untuk mewujudkan persekitaran yang selesa, ia adalah wajar untuk menjaga pemasangan pemanasan bawah lantai.
 5. Ketegaran salutan boleh menjadi masalah jika rumah itu adalah seorang kanak-kanak kecil yang tamparan yang kuat pada musim gugur, dan jatuh daripada tangan pinggan mangkuk pecah.
Bezakan jubin persegi di kawasan dapur

Bezakan jubin persegi di kawasan dapur

Apa jubin adalah paling sesuai untuk lantai dapur

Pertama sekali, apabila memilih jubin di lantai untuk dapur perlu memberi fokus kepada produk-produk yang mempunyai ciri-ciri kekuatan yang tinggi, ketahanan dan rintangan lelasan. Untuk produk itu berhubungan III atau Kelas 5 PEI kekerasan dan GOST masing-masing. Kelas-kelas yang lebih rendah yang disyorkan untuk digunakan hanya di dalam bilik yang jarang digunakan. Secara optimum sesuai untuk granit lantai dapur, ciri-ciri kekuatan yang tinggi dan ketahanan.

Segi empat tepat kelabu jubin besar di dapur yang luas

Segi empat tepat kelabu jubin besar di dapur latar belakang putih

jubin besar ini sesuai untuk dapur yang luas

jubin besar ini sesuai untuk dapur yang luas

Petua! Dalam kes tidak tidak menggunakan jubin lantai dinding. Dia cepat kehilangan rupa, retak kerana kekuatan yang rendah. Pada bungkusan jubin lantai hendaklah mengemukakan imej kaki, produk tersebut dihasilkan oleh teknologi khas, yang memberikan kekuatan meningkat.

jubin Chess mudah di dapur kecil

jubin Chess mudah di dapur kecil

jubin lantai untuk dapur perlu selamat, jadi ia adalah penting untuk menjaga kehadiran permukaan tidak licin. Parameter sama mesti sepadan jubin di lorong, bilik mandi. Apabila membeli berpandu pada pekali geseran dalam bahan lantai berkualiti ia perlu berada di atas 0.75. Menandakan bawah 0.4 dianggap berbahaya, jadi jubin dapur tidak bernilai mengambil, atau dengan mudah boleh tergelincir dan jatuh, terutama di tingkat lembap.

lantai jubin dengan tiruan parket

lantai jubin dengan tiruan parket

pekali rintangan air jubin lantai dapur mestilah tidak kurang daripada 3%.

Terbaik untuk lantai dapur adalah sesuai matte atau semi-matte jubin. Ia mengekalkan bentuknya lebih lama daripada berkilat, kerana ia tidak begitu kelihatan kepada pelbagai scrapes, calar, cip kecil.

lantai neutral warna berpasir

lantai neutral warna berpasir

Petua! Permukaan lebih poros dan bertekstur daripada jubin, semakin ia menyerap kotoran dan gris. penjagaan yang tidak betul lantai akan kelihatan tidak terurus, kotor dan perkhidmatan pencucian mengambil usaha yang lebih.

jubin gelap dalam panorama dapur

jubin gelap dalam panorama dapur

Untuk dapur, cucian yang akan dijalankan dengan kerap dan dengan penggunaan agen pembersih agresif, ia adalah perlu untuk memilih jubin ditandakan dengan AA. Permukaan jubin yang dilindungi dengan lapisan pelindung tahan kepada bahan kimia serta penghalau kotoran dan mudah untuk membersihkan.

Saiz dan bentuk

Bentuk yang paling sesuai untuk jubin dapur luar boleh dipanggil persegi dan segi empat tepat. Jenis serba boleh, mudah untuk dimuatkan ke dalam mana-mana gaya reka bentuk dalaman dan yang paling mudah untuk pemasangan, penyesuaian, penyediaan hiasan dan sebagainya.

Kurang kerap enam atau segi lapan jubin, ia dengan sempurna menyerlahkan lantai dapur dalam gaya klasik. tingkat indah bahan itu diperolehi jika warna pelbagai alternatif.

Ketebalan jubin pilihan dari 6 mm untuk jubin untuk 11-13 mm dari porselin.

Gabungan warna dan monokrom jubin matt

Gabungan warna dan monokrom jubin matt

Petua! Pastikan anda membeli bahan dengan margin 5-10%, bergantung pada corak. Ini akan membantu untuk mengelakkan masalah bukan sahaja dalam pemasangan dan pemasangan, tetapi juga membolehkan kadang-kadang menggantikan unsur-unsur yang rosak penutup.

Satu bahagian kecil lantai dengan jubin mengurangkan sepadan apron

Satu bahagian kecil lantai dengan jubin mengurangkan sepadan apron

Bentuk persegi adalah sesuai untuk kedua-dua pemasangan standard dan pepenjuru. Jubin lantai itu yang paling biasa dengan sisi 20, 30, 40, 50 cm. Jarang dapat melihat saiz pecahan, seperti 31.6 atau 33.3 cm. Oleh kerana saiz yang berbeza daripada bahan adalah mudah untuk mengambil, hanya menggabungkan ke dalam dimensi dapur tanpa memerlukan tambahan pemangkasan.

Berkesan di lantai dapur akan melihat jubin persegi kecil (10 dan 15 cm). Seperti lantai yang boleh menjadi membosankan dan catur, pelbagai warna.

Gres bentuk persegi warna semula jadi

Gres bentuk persegi warna semula jadi

Petua! jubin kecil sembunyikan baik lantai yang tidak rata tanpa memerlukan penyediaan berhati-hati untuk permukaan sebelum bertelur. Di bawah elemen individu terbentuk rongga kecil yang boleh menyebabkan keretakan bahan.

jubin bercorak untuk dapur dalam gaya negara

jubin bercorak untuk dapur dalam gaya negara

Bagi jubin bentuk segi empat tepat, pilihan bergantung kepada imaginasi pereka, beberapa pilihan yang jelas di sana. Amat sesuai untuk dapur jubin panjang yang meniru kayu, batu. menyebarkan mereka pada adab lamina (dalam Extension).

pengeluar

Hari ini, anda boleh dengan mudah mengambil jubin lantai untuk dapur, bajet yang berkaitan:

 • Nisbah harga prestasi optimum yang ditawarkan oleh pengeluar Rusia dan Poland.
 • Bahan-bahan pengeluaran Sepanyol dan Itali adalah dianggap berkualiti tinggi. Harga untuk produk tersebut adalah tinggi, tetapi ia adalah agak mustahil untuk mencari pilihan yang berpatutan, walaupun lebih mahal.
 • Turki dan China menawarkan bahan murah tetapi agak berkualiti rendah. Tetapi malah di kalangan mereka ia adalah mungkin untuk mencari produk yang baik.
jubin catur klasik di dapur moden

jubin catur klasik di dapur moden

Petua! Selepas membeli anda mungkin mendapati bahawa yang diisytiharkan dan saiz sebenar jubin yang berbeza. Sebagai contoh, daripada 30 cm, kita 29.5 atau 30.5. Ini bukan satu perkahwinan, tetapi pengeluaran ciri. pengeluar Eropah dikehendaki menyusun produk mengikut berkaliber dan nyatakan ini pada bungkusan, tetapi orang Cina sering ia diabaikan.

jubin lantai dalam reka bentuk dapur

tingkat indah - asas mana-mana bilik, terutamanya dapur, jadi reka bentuk perlindungan adalah amat penting. Gunakan ilustrasi pada jubin atau kaedah penempatannya boleh memberi tumpuan kepada unsur-unsur tertentu di pedalaman, atau untuk membahagikan ruang kepada zon berfungsi. Dalam kes kedua, seorang tokoh tunggal berjalan dengan cekap, dan melalui, sebaliknya, menyatukan. Monokrom atau lantai dengan hiasan bijaksana sering berfungsi sebagai latar belakang untuk perabot dapur.

jubin lantai juga boleh digunakan untuk hiasan dinding

jubin lantai juga boleh digunakan untuk hiasan dinding

Petua! Apabila membeli wajib untuk memeriksa nombor lot pelabelan pada semua kotak, jubin boleh menjadi sangat berbeza daripada warna dan walaupun angka, walaupun satu artikel atau koleksi.

jubin bercorak indah untuk menggantikan permaidani dapur

jubin bercorak indah untuk menggantikan permaidani dapur

Warna dan corak

Pilihan warna dan corak dipengaruhi oleh:

 • Saiz bilik. Dapur kecil adalah lebih baik untuk memilih licin corak jubin berwarna dengan neutral atau tidak. Ini visual meluaskan ruang lantai, menambah cahaya ke bilik. jubin gelap atau dengan aktif, corak kompleks adalah lebih sesuai untuk dapur yang besar, tetapi dalam kes ini ia adalah perlu untuk menambah dengan warna yang lebih ringan di dinding dan perabot. Meluaskan ruang gaya pepenjuru, terutamanya dalam dua warna berbeza.
jubin berwarna saiz kecil di dapur kecil

jubin berwarna saiz kecil di dapur kecil

 • Parti fronted tingkap. Ke utara dan barat adalah lebih baik untuk memilih jubin lantai monokromatik dalam warna-warna hangat. pihak yang bertentangan dengan lantai sesuai tepu, tetapi nada sejuk.
jubin segi empat tepat kelabu di dapur yang luas

jubin segi empat tepat kelabu di dapur yang luas

 • Pelantikan bilik. dapur sering dikekalkan, supaya hadirin mengenai ia tidak kelihatan kotor, ia adalah lebih baik untuk kekal di pelbagai semula jadi warna -. Beige dan pasir, kelabu, coklat, dan lain-lain yang paling mudah kotor warna - warna putih dan gelap.

Petua! jubin lantai Matt menambah keselesaan bilik.

tingkat satin terang menyegarkan ruang dalaman

tingkat satin terang menyegarkan ruang dalaman

Pelbagai warna dan reka bentuk di lantai seramik adalah begitu besar bahawa anda boleh melaksanakan fantasi reka bentuk paling berani. Dalam gambar terdapat penjelmaan kemasan biasa, digabungkan dengan corak neutral atau perhiasan meniru parket bercorak, tekstil, permaidani, panel, serta pelbagai jenis kayu dan batu semulajadi.

Gabungan kedua-dua jenis jubin yang berbeza di dapur dengan teres luaran yang indah

Gabungan kedua-dua jenis jubin yang berbeza di dapur dengan teres luaran yang indah

masakan gaya

faktor keutamaan dalam reka bentuk lantai - masakan gaya:

 • gaya moden seperti berteknologi tinggi atau minimalism, memerlukan pendaftaran lantai bahan monofonik, perhiasan jarang neutral.
Dalam gaya minimalism menyambut nada bijaksana

Dalam gaya minimalism menyambut nada bijaksana

 • Untuk bernilai klasik dan neo-klasik berhenti di jubin besar yang meniru marmar. Sesuai untuk tujuan ini matt sesuai atau granit digilap. tingkat yang berkenaan corak antik hadir. juga akan melihat lantai yang baik, yang dipenuhi dengan bahan yang menyerupai lantai mobil.
Di dapur terang klasik akan kelihatan advantageously besar jubin persegi warna berpasir

Di dapur terang klasik akan kelihatan advantageously besar jubin persegi warna berpasir

 • lantai dapur moden menyerlahkan jubin berbeza, meletakkan secara berperingkat. jubin lantai berkesan kelihatan digabungkan atau porselin saiz yang berbeza, contohnya, jubin putih besar disusun terhadap satu sama lain dengan sedikit mengimbangi antara mereka disusun di sudut kecil, berbeza warna.
Kejayaan kombinasi hitam - putih dengan pokok di dapur Art Nouveau yang bergaya

Kejayaan kombinasi hitam dan putih dengan pokok di dapur Art Nouveau yang bergaya

 • Negara atau provence berkesan melengkapkan lantai, terdiri daripada jubin kecil persegi warna yang berbeza. Anda boleh membuat keseluruhan komposisi, simulasi permaidani bercorak.
Kuning air corak jubin di kawasan pedalaman di provansovoy dapur

Kuning air corak jubin di kawasan pedalaman di provansovoy dapur

 • gaya Mediterranean akan menyerlahkan jubin terracotta warna terracotta semula jadi.
Cotto Jubin, warna bata indah

Cotto Jubin dalam warna bata indah

 • Untuk gaya Scandinavia cahaya sesuai granit, meniru kayu.
Gabungan lamina dan jubin dalam nada cahaya menenangkan

Gabungan lamina dan jubin dalam nada cahaya menenangkan

 • suasana Chalet akan mewujudkan jubin dalam matt batu.
Jubin dengan batu semula jadi berwarna

Jubin dengan batu semula jadi berwarna

 • Loft boleh dikeluarkan oleh mozek yang memberikan keselesaan bilik yang besar, atau mencipta ilusi lantai simen oleh matte porselin kelabu.
pilihan makanan yang luar biasa dalam gaya loteng dengan hiasan jubin kecil biru

pilihan makanan yang luar biasa dalam gaya loteng dengan hiasan jubin kecil biru

 • Untuk gaya etnik akan sesuai dengan jubin dengan pelbagai perhiasan (bunga, bunga, geometri, abstrak).
Lantai dalam warna-warna terang ciri untuk gaya etnik

Lantai dalam warna-warna terang ciri untuk gaya etnik

Petua! Apabila memilih jubin di bawah pokok atau batu, ia adalah lebih baik untuk membeli diperbetulkan patut bahawa tanpa jurang, mewujudkan ilusi liputan yang lancar. Pilihan ini adalah standard yang lebih mahal, tetapi ia kelihatan lebih kukuh dan tahan lebih lama.

Cadangan untuk meletakkan lantai jubin di dapur

jubin seramik - bahan yang sangat mendesak pemasangan, terutama di lantai:

 • asas perlu tegas dan licin mungkin, supaya tidak ada jurang antara ia dan permukaan. Di tempat seramik mereka ini boleh retak di bawah beban. lompang itu tidak boleh menduduki lebih daripada 10% daripada permukaan lantai yang berada di lokasi yang berbeza.
tingkat sempurna rata di dapur, menggunakan jubin

tingkat sempurna rata di dapur, menggunakan jubin

 • Semua penyelewengan, retak, lubang untuk mengisi dan tahap, dan kurang perkara untuk menetapkan atau mengeluarkan tetap. Sebelum memohon permukaan pelekat perlu dibersihkan secara menyeluruh daripada habuk dan serpihan lain
Jubin yang indah cerah dalam masakan tradisional

Jubin yang indah cerah dalam masakan tradisional

 • Selain lantai berjubin perlu memilih alas tiang seramik yang sesuai, yang akan kelihatan lebih sesuai dan bergaya daripada plastik atau kayu. rangka itu adalah lebih baik untuk membeli pengeluar komponen sering siap, keluar koleksi seramik itu. alas tiang itu boleh dilakukan secara bebas daripada jubin yang sama yang telah digunakan untuk lantai, berhati-hati memotong ke dalam unsur-unsur ketinggian yang dikehendaki.
jubin hitam dan putih di dapur kawasan kerja

jubin hitam dan putih di dapur kawasan kerja

 • Grout adalah terbaik untuk menggunakan komposisi yang sepadan dengan nada warna lantai, ia akan mewujudkan kesan permukaan yang berterusan. Dalam beberapa kes, ia akan kelihatan grout berbeza yang menakjubkan, yang akan menekankan corak geometri di atas lantai. A lipit lebih gelap memberi ruang visual bersih.
granit berkilat di dapur dalam gaya perindustrian

granit berkilat di dapur dalam gaya perindustrian

Petua! Apabila menggunakan beberapa warna jubin untuk sendi lantai perlu diisi komposisi warna nada menduduki kawasan yang besar.

Betul dipilih untuk jubin lantai dapur akan menekankan semua kelebihan dari bilik, gaya. Lapisan bahan pelindung akan berlangsung lama tanpa memerlukan penjagaan khas sebagai balasan.

Like this post? Please share to your friends: