Katil dengan tangan mereka dari cara spontan (68 foto): praktikal, hiasan, tidak standard

Kawasan Indah di negara ini

Kawasan Indah di negara ini

Katil dengan tangan mereka spontan - cara yang baik untuk melengkapkan laman web ini, menjadikan mereka unsur-unsur ekspresif dan mengejutkan reka bentuk landskap. ini petak bunga Ia bukan sahaja akan menjadi kawasan taman yang indah dan menarik, tetapi juga boleh berfungsi sebagai pautan menyatukan ke dalam gambar yang harmoni dan bersatu rumah dan taman, pembinaan dan penanaman. katil bunga yang indah, dengan tangan sendiri dihiasi dengan bahan-bahan yang luar biasa, membantu untuk mencapai kesan yang menakjubkan.


kandungan

  • Membuat katil dengan tangan mereka sendiri: standard memusnahkan
  • Bagaimana untuk membuat katil dengan tangannya: kehidupan baru yang lama
  • A katil bunga batu
  • A katil bunga tayar
  • Bunga katil dan katil bunga dengan tangan mereka sendiri: menyambung imaginasi
katil yang indah dengan bunga tahunan

katil yang indah dengan bunga tahunan

Membuat katil dengan tangan mereka sendiri: standard memusnahkan

Tidak kira berapa menarik dan mewah mungkin bunga, katil bunga tanpa pagar akan mempunyai beberapa pandangan yang belum selesai. Di petak bunga pagar berubah dengan ketara, ia menjadi lebih tepat dan rapi. Selain rim sempadan Tetapkan (lawan pedang) menjalankan fungsi-fungsi lain: sebagai contoh, tidak membenarkan bahawa tumbuh-tumbuhan, terutamanya tanah penutup, secara aktif menyebarkan (luas) untuk laman web ini. Walaupun pasukan yang menawarkan fungsi yang pelindung, menjimatkan pucuk rapuh tumbuhan terhadap pencerobohan berjalan haiwan kesayangan.

Mekar katil bunga di dalam kereta

Mekar katil bunga di dalam kereta

Sudah tentu, anda boleh membeli siap plastik, batu, kayu, logam (palsu) pagar atau bentuk (berbeza pasu dan mangkuk dengan kaki dan tanpa, tong, dan lain-lain ) Untuk katil bunga, tetapi selepas pembinaan (pembaikan) di laman web ini adalah banyak perkara yang berbeza, sisa kayu, logam atau paip, batu bata, keping yang boleh membuat satu katil bunga cantik, dengan tangan mereka sendiri dan murah. Sama seperti pagar boleh digunakan sisa logam atau batu loh, sesuai sebagai mayat linoleum.

Komposisi bunga di kawasan itu

Komposisi bunga di kawasan itu

pembungkusan PET untuk warganegara yang bertanggungjawab dalam taman boleh menjadi masalah sebenar - tempat untuk secara berasingan meletakkan sangat sedikit, dan bawalah itu khusus untuk bandar agak tidak selesa. penyelesaian yang berkenaan penciptaan katil bunga dengan tangan mereka daripada botol plastik, yang akan menjadi Wheelbarrows baik. Opsyen ini disarankan untuk kawasan-kawasan dengan sumber tahi lalat - plastik akan menjadi bagi mereka dinding yang mencukupi. Tidur mempunyai berwarna-warni melihat botol alternatif baik warna yang berbeza.

Petua! Sebelum Penjanaan beransur-ansur, isi botol bumi - ia akan menambah mereka kepada kestabilan dan mereka tidak akan cacat.

Idea untuk menggunakan mandi terbiar

Idea untuk menggunakan mandi terbiar

Asal bunga palet

Asal bunga palet

katil mewah dalam gerbong

katil mewah dalam gerbong

Bagaimana untuk membuat katil dengan tangannya: kehidupan baru yang lama

A katil bunga dengan tangannya spontan - ia juga adalah satu peluang untuk mengisi baru, rasa luar biasa perkara, mengumpul habuk di loteng. Sebagai contoh, kasut lama, seperti sebagai kiri "untuk masa", walaupun kadang-kadang mengumpulkan beberapa - adalah bermasalah. kasut lama dan bagaimana anda boleh menggunakan pot bunga hiasan, hanya meletakkan ia di dalam periuk bunga, tetapi anda boleh digunakan sebagai periuk (jangan lupa untuk melakukan di dasar lubang untuk saliran). Petak bunga-but boleh diletakkan di atas kedua-dua ambang dan kuku (gantung) untuk pagar, ia adalah mudah untuk bergerak di sekitar tapak.

katil bunga terang kasut lama

katil bunga terang kasut lama

Katil bunga boleh bertukar tua sel - ia adalah perlu untuk mengisi ia dengan tanah, bunga ditanam ampelnye - pucuk mereka akan kelihatan cantik, tergantung antara bar logam nipis sangkar.

sel mekar

sel mekar

sangkar vintaj indah di laman

sangkar vintaj indah di laman

Perfect untuk katil-katil hiasan bunga di negara ini dengan tangan mereka sendiri kayu yang berbeza. Sebagai contoh, log yang tidak digunakan, yang anda boleh gunakan secara keseluruhan, dan potong kepada kepingan untuk membuat mini-katil. Membersihkan balak dari kulit, dengan pusaran dan cawangan boleh dibiarkan - mereka menambah hiasan dan ekspresif. Melangkah kembali dari tepi 10-14 cm, dan jangan nadpily mengeluarkan bahagian tengah, dan sebahagian lagi slotted melakukan rehat. Di dalam tuangkan batu (untuk saliran perintah 10 cm) bahagian - lapisan tanah dan bunga ditanam. Begitu juga, anda boleh mendapatkan katil dari tunggul atau blok kayu, dan lebih tebal mereka, lebih baik.

Komposisi warna pada log

Komposisi warna pada log

tunggul kerinting

tunggul kerinting

A katil bunga batu

A katil bunga batu dengan tangan mereka - satu penjagaan yang berterusan sangat tahan lama dan tidak memerlukan. Cara yang paling mudah dan paling mudah - hanya untuk mengenakan katil dengan batu-batu, yang akan menandakan sempadan. Tetapi selalunya, batu-batu yang digunakan untuk menghasilkan katil bertingkat (jangan dikelirukan dengan slaid alpine) - sangat baik untuk ini pendekatan maksud batu tulis. Batu sendiri, yang terletak pada sifat formasi kelihatan seperti lapisan daripada beberapa lapisan, jadi 2-3 katil dua tingkat daripada itu akan kelihatan sangat menarik.

Wheelbarrows batu

Wheelbarrows batu

Bertingkat katil bunga batu besar

Bertingkat katil bunga batu besar

A katil bunga tayar

Dalam garaj setiap pemandu mesti wujud beberapa tayar, berakhir-of-yang. Paling adil "malas" pilihan untuk katil dari tayar dengan tangan anda - memilih tempat sama rata, meletakkan tayar, isi dengan tanah yang subur dan bunga ditanam di dalamnya. Menambah kepada daya tarikan katil, ia boleh dicelup dalam warna yang dikehendaki - avtorezina sempurna memegang cat.

katil bunga tayar-bay

katil bunga tayar-bay

Tetapi jika anda menghabiskan sedikit usaha dan imaginasi untuk menambah, anda boleh membuat periuk asal. tayar kereta cukup makanan, ia boleh dipotong bersama-sama set di dalam tali logam, dan kemudian dalam ke luar - tayar dipakai cukup baik untuk dipotong dengan pisau tajam. Jigsaw menggunakan incisions denda boleh dibuat: pinggiran, segi tiga atau padang sebelum ini dijalankan tanda kapur. Kerja kemasan permohonan enamel atau minyak cat. Cukup untuk meletakkan pada satu sama lain Beberapa tayar (mereka agak stabil) - dan katil tayar dengan tangan anda untuk tumbuh-tumbuhan yang cukup bersedia, ini "bukit" sering digunakan untuk berkebun menegak.

Periuk asal dari tayar kereta

Periuk asal dari tayar kereta

Mengemas katil tayar dengan tangan anda - butir-butir proses pada video

Petua! Mewujudkan katil bunga di negara ini dengan tangan mereka sendiri, tidak boleh dalam usaha mencapai kesan hiasan, melupakan perparitan dan pengairan rejim - jika tidak, dengan kebarangkalian yang sama seperti tumbuh-tumbuhan boleh mati akibat kemarau dan waterlogging pada

katil menegak tayar kereta

katil menegak tayar kereta

tayar petak bunga pelbagai warna yang menarik dan menarik

tayar petak bunga pelbagai warna yang menarik dan menarik

Bunga katil dan katil bunga dengan tangan mereka sendiri: menyambung imaginasi

Untuk mewujudkan katil bunga berhampiran rumah dengan tangan sendiri, anda boleh menggunakan perkara-perkara yang paling luar biasa dan bahan-bahan, anda hanya memberikan kebebasan imaginasi. Syarat utama - memilih dengan bijak nisbah unsur-unsur untuk mewujudkan katil bunga menjadi bergaya, tetapi tidak megah, penetapan untuk taman bunga dijaga dengan rapi:

  • kerusi lama dengan tempat duduk yang lama hilang mudah berubah menjadi pendirian berfungsi untuk bekas kecil dengan bunga. katil bunga mudah alih itu boleh bukan sahaja dipasang di mana sahaja di taman, tetapi juga untuk bergerak sendiri. Untuk membina adalah kaki kerusi stabil boleh menggali sedikit (dent) di dalam tanah;
katil cantik dan berfungsi

katil cantik dan berfungsi

  • lama katil dengan besi kepala katil boleh menjadi asas untuk sebuah taman bunga mewah. Pra-dicat dengan warna yang dikehendaki, katil menggali ke dalam tanah supaya kekal hanya pada sebelah permukaan belakang. Untuk penanaman, anda boleh menggunakan sebagai Bunga dan penutup bumi tumbuh-tumbuhan dedaun hiasan;
Katil besi lama - tempat yang sangat baik untuk taman bunga mewah

Katil besi lama - tempat yang sangat baik untuk taman bunga mewah

Petua! kepala katil berhampiran kilang baik menjalar - batang, sokongan logam zapletshie, akan menambah petak bunga bergambar menjadi lebih dan menegak elemen penanaman.

  • kayu atas meja meja lama boleh digunakan sebagai pendirian untuk periuk dan laci - penuhilah bumi dan ditanam bunga di dalamnya. Sebelum anda mengisi tangki tanah, ia adalah perlu untuk meletakkan peti polietilena atau spunbond, untuk selamat melampirkan pistol ruji mereka. Dan untuk memanjangkan hayat keseluruhan katil kayu, kesukaan patut dijaga dengan ejen perlindungan khas, antiseptik;
katil bunga - dada laci

katil bunga - dada laci

  • untuk mewujudkan taman bunga mudah alih asal, anda boleh menggunakan basikal tua. Depan dan belakang batang, dan juga di kerusi atau bingkai boleh dilampirkan kepada sekumpulan di mana untuk memasang bekas dengan bunga. Untuk menetapkan basikal dalam kedudukan tegak, gunakan pin dipacu ke dalam tanah. Untuk menambah basikal tua hiasan, bahagian logam juga yg dicampur dgn pasir dan dicemarkan oleh sputtering cat dari bekas. Katil dan walaupun "mudah alih" akibat menjimatkan ruang yang cukup;
penyelesaian standard untuk taman bunga mudah alih

penyelesaian standard untuk taman bunga mudah alih

  • di taman, dihiasi dalam gaya Mediterranean, anda boleh memasang bot yang lebih tua atau bot. periuk spontan itu boleh benar-benar dipenuhi dengan tanah dan ditanam pokok renek kecil dan bunga. Satu lagi pilihan - hanya memasang bot di dalam dengan periuk tumbuhan berbunga, maka bangku dalam bot akan beralih kepada bangku taman, dikelilingi oleh bunga-bunga wangi. Setelah berlayar, kini ia telah diselesaikan pada rumput zamrud - bunga wangi, ia akan menjadi loghat kawasan pinggir bandar yang menakjubkan. Terutamanya dengan baik komposisi ini akan kelihatan di sekeliling kolam.
A katil bunga dalam bot

A katil bunga dalam bot

Petua! Taman dalam gaya Mediterranean, katil sesuai kecil pasu seramik pecah (periuk) - mereka boleh menjadi sedikit prikopat dan hanya diletakkan di atas tanah.

katil menegak - hiasan taman yang besar

katil menegak - hiasan taman yang besar

dada harta bunga

dada harta bunga

Mekar sudut houseplants

Mekar sudut houseplants


Like this post? Please share to your friends: