Tirai udara di pintu depan: bagaimana untuk memilih skop dan ciri-ciri pemasangan

Penyaman langsir dalam gaya berteknologi tinggi

Penyaman langsir dalam gaya berteknologi tinggi

Udara tirai pada pintu depan - Peralatan yang berfungsi sebagai perlindungan dari udara sejuk mengalir dari jalan dalam. Peranti beroperasi dari yang kuat kipas, yang disepadukan dalam tirai dan mencipta aliran berkelajuan tinggi udara panas. Ia menggalakkan pembentukan penghalang yang tidak dapat dilihat yang tidak membenarkan udara panas untuk melarikan diri dari bilik, dan pusaran sejuk masuk ke dalam.


kandungan:

 • Jenis Penyaman langsir
 • Pemasangan dan tujuan penggunaan peranti ini
 • tirai gelap terus skop
 • Penyaman langsir untuk pintu Pengkelasan
 • Pilihan yang tepat peralatan
 • Kos Penyaman langsir
 • Pemasangan udara langsir pintu berputar
 • pemasangan disembunyikan Penyaman langsir
 • Tirai udara di pintu depan di kedai-kedai
Tirai udara dipasang pada siling berlekuk

Tirai udara dipasang pada siling berlekuk

Veil KEV "Teplomash" siri 200 bertujuan untuk bukaan pintu, ketinggian yang boleh berbeza-beza 2-2,5 meter

tirai udara menegak

tirai udara menegak

Bergaya tirai udara elektrik untuk pintu yang sempit

Bergaya tirai udara elektrik untuk pintu yang sempit

saiz sederhana Platten untuk kedai-kedai

saiz sederhana Platten untuk kedai-kedai

Salah satu daripada kebimbangan utama pemilik adalah penginapan yang selesa di rumah, tetapi, malangnya, usaha-usaha yang dibelanjakan untuk pemanasan peningkatan dinding sistem pemanasan, boleh menjadi sia-sia apabila udara panas keluar tanpa halangan melalui retak dan bukaan tingkap pintu.

jenis industri tirai udara dalam stok

jenis industri tirai udara dalam stok

Jenis Penyaman langsir

Dengan reka bentuk, peralatan adalah elektrik dan air, dan bergantung kepada kaedah pemasangan - mendatar atau menegak.

Varian yang paling biasa peralatan elektrik. Berbanding dengan air, mereka mempunyai beberapa kelebihan: harga yang berpatutan dan pemasangan yang mudah; ia adalah mungkin untuk melancarkan mana-mana sahaja di dalam bilik; melindungi daripada penembusan debu dan gas dari luar.

Reka bentuk asal tirai udara

Reka bentuk asal tirai udara

Perbezaan utama antara sistem air adalah kekurangan penggunaan elektrik. Walau bagaimanapun, harga yang sebahagian besarnya lebih tinggi daripada harga alat-alat elektrik, dan keupayaan untuk memasang disebabkan oleh kehadiran berdekatan sistem pemanasan atau air panas.

Tirai udara dengan sistem air

Tirai udara dengan sistem air

Sering terdapat pilihan untuk pemasangan di atas pembukaan pintu secara menegak, tetapi kadang-kadang digunakan penempatan menegak tirai udara. Dengan penjelmaan ini, ia perlu jauh lebih lama, dan aliran akan diarahkan dalam satah mendatar.

tirai udara menegak untuk pintu haba seluruh

udara langsir menegak untuk pintu yang luas

Pemasangan dan tujuan penggunaan peranti ini

kipas haba ditetapkan mengikut jenis dan model. Untuk tujuan ini adalah perlu untuk menentukan parameter untuk lebar dan ketinggian pembukaan pintu, yang kemudian dipasang apa-apa peranti dan corak aliran udara kelajuan tinggi dicipta oleh mereka. Peraturan berikut terpakai: susunan pembukaan lebih rendah, kelajuan yang lebih rendah harus. Menetapkan tirai udara perlu dilakukan sehampir mungkin ke pintu kerana peranti ini perlu meliputi keseluruhan pintu.

Yang lebih rendah adalah pintu, hendaklah kadar aliran udara yang lebih kecil

Berikut adalah pintu, yang lebih kecil hendaklah menjadi kadar aliran udara

Disyorkan pemasangan beberapa skrin di pintu yang luas. Dalam kes ini, peranti akan dipasang bersebelahan antara satu sama lain, dan, sebagai akibatnya, akan mewujudkan satu sistem bersepadu yang akan meliputi seluruh bilik. Tirai udara di pintu depan, harga yang berbuat demikian akan meningkat, menjamin penggunaan yang berkesan. Anda juga perlu mengambil kira kelajuan draf yang dihasilkan di dalam bangunan - ini terpakai terutamanya kepada premis dengan kawasan yang besar, di mana beberapa pintu.

Apabila dipasang dengan betul, tirai udara aliran udara panas masuk ke tengah-tengah bilik walaupun pintu terbuka, dengan itu menyediakan bilik pemanasan tambahan

Apabila dipasang dengan betul, tirai udara aliran udara panas masuk ke tengah-tengah bilik walaupun pintu terbuka dan dengan itu menyediakan bilik pemanasan tambahan

Kelebihan menggunakan tirai udara:

 • Tahap perlindungan yang tinggi terhadap pencemaran udara, habuk halus, asap, dan pelbagai serangga di musim panas.
peranti praktikal dan berguna untuk perlindungan terhadap faktor-faktor luaran yang

Praktikal, alat mudah untuk perlindungan terhadap faktor-faktor luaran yang

 • Kos penggunaan elektrik. Malah mengambil kira bahawa peranti itu sendiri merupakan pengguna tenaga elektrik, permohonan adalah manfaat yang besar. Praktikal membuktikan bahawa penggunaan Penyaman langsir dalam pemilihan yang betul dan pemasangan membolehkan untuk menjimatkan sehingga 30 peratus penggunaan tenaga, yang dibelanjakan untuk pemanasan bangunan di musim sejuk dan penyejukan musim panas.
Tirai udara memberikan keselesaan haba dalam rumah

Tirai udara memberikan keselesaan haba dalam rumah

Proses ini berlaku seperti berikut: kumpulan udara panas lebih mudah sejuk, oleh itu mereka bangkit, dan, sebagai akibatnya, "keras" udara sejuk terkumpul berhampiran lantai - dan dengan itu membentuk kecerunan. Kerana kenyataan bahawa jisim udara panas bergerak ke lantai langsir, perbezaan suhu dalam arah menegak dikurangkan dengan ketara. Hasilnya, proses penyelesaian yang diadakan darjah dalam kedudukan tengah di bilik-bilik di mana orang.

Prinsip operasi tirai udara-udara

Prinsip operasi tirai udara-udara

 • Comfort. Platten memudahkan draf peneutralan yang telah timbul di dalam bilik, sekali gus mengurangkan kemungkinan selesema. Pada musim panas, kerana peranti ini dengan syarat kesejukan yang selesa kerana mengelakkan habuk dan udara panas mengalir ke dalam bilik.

Dengan pemasangan yang betul peranti haba boleh menyediakan pemanas dan musim panas tambahan dicapai keselesaan maksimum dan kebersihan udara.

Tirai udara mewujudkan halangan antara dua aliran suhu yang berbeza

Tirai udara mewujudkan halangan antara kedua-dua aliran pada suhu yang berbeza

tirai gelap terus skop

Bidang penggunaan Penyaman langsir pada pintu yang sangat luas: kafe, ruang pejabat, katering, restoran, kedai - lokasi kelompok orang. Tirai gelap terus pada pintu yang digunakan secara meluas di rumah lengkap, dengan itu menghapuskan draf. Ramai pengguna datang dengan kepercayaan yang salah bahawa penggunaan peranti akan memerlukan kos tenaga yang tinggi.

Terima kasih kepada pasaran yang maju, setiap pembeli boleh mengambil langsir haba untuk sebuah kedai untuk rumah peribadi, kedai, pejabat atau garaj

Terima kasih kepada pasaran yang maju, setiap pembeli boleh mengambil langsir haba untuk kedai-kedai, rumah persendirian, kedai, pejabat atau garaj

Manufacturers Penyaman langsir pada jarak pintu masuk, menggunakan kuasa minimum telah ditubuhkan, manakala yang mempunyai ciri-ciri yang membolehkan institusi untuk mewujudkan suhu yang selesa. Pilihan yang paling berkesan adalah untuk membeli peralatan yang mempunyai termostat. Peranti ini adalah automatized dan dengan menaikkan atau menurunkan suhu dalaman set dimatikan sendiri.

Jika pintu secara meluas disyorkan untuk memasang beberapa unit berturut-turut

Jika pintu adalah luas, ia adalah disyorkan untuk memasang beberapa unit berturut-turut

Penyaman langsir untuk pintu Pengkelasan

Peranti sedemikian dikelaskan seperti berikut:

 • Mini. Pemasangan mengambil tempat di pintu saiz kecil (kiosk, pejabat, dan lain-lain). Lebar maksimum tingkap hendaklah 80 sentimeter tinggi - 150 sentimeter.
 • Curtains saiz sederhana. Pemasangan dijalankan pintu 2,5-3,5 meter.
 • peralatan besar. Pada dasarnya berkenaan dalam industri; bukaan boleh mencapai ketinggian 7 meter.
Platten lebar keseluruhan laluan ke bilik

Tirai udara lebih lebar keseluruhan laluan ke dalam bilik

Tirai udara adalah sederhana dalam saiz dengan jam hiasan

Tirai udara adalah sederhana dalam saiz dengan jam hiasan

Tirai udara sempit untuk pintu yang sempit

Tirai udara sempit untuk pintu yang sempit

Pilihan yang tepat peralatan

Bagaimana untuk memilih langsir pada pintu? Apabila memilih jenis instrumen terutamanya memberi tumpuan kepada panjang muncung meniup. Perlu diingat bahawa dalam kes menegak lekapkan adalah 3/4 daripada nilai ketinggian pintu, dan dengan mendatar dikira dari formula: ditambah dengan lebar pintu sepuluh sentimeter, yang benar-benar akan menutup ruang input keseluruhan. Prestasi udara tirai dikira dengan formula jumlah kemungkinan udara dipam per unit masa (1 jam).

tirai udara menegak di pintu depan

tirai udara menegak di pintu depan

Semua peranti yang digunakan untuk menstabilkan suhu bilik, mempunyai butang kuasa, dan kawalan kuasa. Ada yang mempunyai suis yang mengubah keamatan aliran jisim udara panas. Peranti dilengkapi dengan kuasa tinggi panel jauh. Terdapat juga kemungkinan memasang termostat, dengan cara yang penutupan unit sekiranya suhu yang telah ditetapkan.

Jenis jauh dari tirai

Jenis alat kawalan jauh untuk tirai udara

Termostat mekanikal tirai Ballu BHC L10 S06

termostat mekanikal untuk langsir Ballu BHC L10 S06

Kos Penyaman langsir

Harga peranti sedemikian dikira berdasarkan beberapa faktor, yang utama ialah firma yang mengeluarkan perkakas, panjang dan kuasa ciri-ciri:

 1. Jenis elemen pemanas dan petunjuk cardinality itu. Harga peranti ini telah dipilih mengikut kadar kapasiti dipasang kilang.
 2. sumber haba. unit air pada harga beberapa kali lebih tinggi daripada model elektrik.
 3. Pengurusan. Adanya kawalan jauh membawa kepada langsir haba yang lebih tinggi.
Kepelbagaian tirai udara-udara

Kepelbagaian tirai udara-udara

Pemasangan udara langsir pintu berputar

Peranti tersebut dilengkapi dengan sistem kawalan yang mempunyai prestasi tinggi. Mereka mudah untuk dimuatkan ke dalam mana-mana jenis reka bentuk kerana tdk itu.

Mungkin penggunaan Penyaman langsir di kompleks besar pengangkutan, dewan membeli-belah, kawasan perindustrian dan kawasan-kawasan lain perniagaan.

Pemasangan langsir udara untuk pusingan pintu boleh menjadi kedua-dua pemasangan terpendam dan konvensional

Pemasangan langsir udara untuk pusingan pintu boleh menjadi kedua-dua pemasangan terpendam dan konvensional

Built sistem langsir secara automatik boleh mengawal operasi peranti, menyediakan pemanas elektrik, dengan mengambil kira kekerapan penggunaan pintu. Akibatnya, tirai udara itu akan dibawa ke dalam operasi pada kapasiti penuh apabila pintu mula berputar. Tetapi apabila putaran berhenti, unit ini akan beroperasi pada kelajuan dikurangkan, dan jika ia tidak perlu, mematikan sama sekali (institusi suhu akan bertemu biasanya terdedah).

Tirai udara di pintu depan: pemasangan tirai udara di atas pintu pusingan

Pemasangan tirai udara di atas pintu pusingan

pemasangan disembunyikan Penyaman langsir

ketidakupayaan untuk menggunakan kaedah biasa untuk kegunaan tirai yang dipanggil pemasangan disembunyikan. Pemasangan peranti itu dibuat untuk siling palsu, supaya akan dapat dilihat hanya untuk bahagian bawah gril, di mana pengeluaran aliran udara panas. Kerana kaedah ini pemasangan peralatan menjadi hampir tidak dapat dilihat. mesin automatik sepenuhnya, seperti dalam pintu pusingan: pintu dibuka ia dijalankan pada kuasa penuh, dalam kes bukan - mod kelajuan rendah, dan apabila suhu yang telah ditetapkan - melumpuhkan. kerja itu boleh mencapai penjimatan tenaga penggunaan haba dan kuasa mod.

haba pendam tetapan tudung

haba pendam tetapan tudung

Dengan memasang tirai siling, perlu diingat bahawa bergantung kepada jenis elemen pemanasan adalah api dan meningkatkan tahap bahaya di dalam bangunan

Dengan memasang tirai siling, ia harus diperhatikan bahawa bergantung kepada jenis elemen pemanasan ia akan meningkatkan tahap bahaya kebakaran di bangunan yang

Tirai udara di pintu depan di kedai-kedai

Tirai gelap terus pada pintu menyediakan pelbagai besar pasar raya besar moden bangunan (seperti Leroy Merlin, dan lain-lain). Kakitangan yang berkelayakan akan membantu anda memilih model yang paling sesuai dengan keperluan anda. kedai rangkaian membolehkan untuk memilih tirai haba di pintu depan dan membeli peralatan untuk memuaskan pelanggan dari segi kualiti dan parameter harga.

Tirai udara kemudian menghasilkan kadar aliran udara arah yang bergantung kepada kipas yang digunakan untuk melaksanakan

tirai udara menghasilkan aliran udara diarahkan dan kelajuannya bergantung kepada kipas yang digunakan untuk melaksanakan

Hari ini, sesiapa sahaja boleh menjadi pemilik produk yang berkualiti tinggi, sambil membelanjakan sekurang-kurangnya usaha. Kriteria yang paling penting adalah pengetahuan bahawa ia adalah perlu untuk pelanggan. Jika perlu, produk boleh diserahkan di bawah perintah itu. Sehubungan dengan pilihan pelanggan model warna dan kemasan peranti boleh didapati dalam palet dimaksimumkan memilih warna yang harmoni patut ke kawasan pedalaman, tema dan gaya dari bilik, sama ada pejabat, kedai kopi, restoran atau sebuah rumah. Syarikat itu menyediakan semua pembaikan dan penyelenggaraan peralatan yang dibeli jaminan.


Like this post? Please share to your friends: