Bedden van stenen voor de tuin: de beste ideeën en decor tips van landschapsarchitecten

Kleine bloemperken langs het hek

Kleine samenstelling langs het hek

De laatste tijd is het dringend noodzakelijk geworden om hun delen van bloemperken versieren, bloemperken en alpine dia's. steeds, tuin Ze worden gebruikt voor recreatie, zodat de site eruit moet zien goed verzorgd en een lust voor het oog. voor maak mooie bloembedden kan worden gebruikt natuurlijke materialen, bijvoorbeeld, zal er goed uitzien stenen. Maar om het gewenste effect te krijgen, moet u een aantal van de nuances te leren kennen en is voorzien van een keuze van de materialen.


Maak een rand met behulp van keien

Maak een rand met behulp van keien

Posh landscaping

Posh landscaping

Sea keien worden vaak gebruikt voor de decoratie van bloemperken

Sea keien worden vaak gebruikt voor de decoratie van bloemperken

Grens van overzeese stenen aangelegd in drie rijen

Grens van overzeese stenen aangelegd in drie rijen 

fundamentele regels

Bij het maken bloembedden hoeft niet gelijk in uiterlijk en de grootte van de stenen worden toegepast. De combinatie van verschillende soorten kan een oorspronkelijke focus te creëren, maar de algemene stijl beslissing van het hele gebied moet worden gehandhaafd. Er zijn algemene methoden:

 • Plaats de bloem nodig, zodat deze niet stoort, en het feest voor het oog. U kunt een locatie in het centrum van het gebied of langs de blinde muur te selecteren;
Bedden gemaakt van steen weer aan populariteit wint

Dit ontwerp opnieuw aan populariteit wint

De ruime tuin met decoratieve loopbruggen

De ruime tuin met decoratieve loopbruggen

 • pick-up vegetatie noodzakelijk, gezien vergelijkbare voorwaarden voor een gezond leven en bloei, een aantal van hen als een schaduw, andere niet, zonder stralen van de zon;
 • rekening houden met de behoefte en de vraag naar water, en de grootte en andere eigenschappen van de plant;
 • gemakkelijker om een ​​grote bloem bed te creëren, in plaats van een paar kleine, maar het aantal en het uiterlijk is afhankelijk van ontwerpoplossingen in de tuin.
threaded bloem

threaded bloem

Stone bed kan vervangen zomerhuis, als u het in het midden van de tuin. Weinig licht en versier een plek in de buurt hek en niet interfereren met wandelingen of wandelen.

formatie bedden

Om de bloementuin, kunt u een ander materiaal te gebruiken. Dit kan onder meer de volgende opties:

 • De poreuze kalksteen structuur verantwoordelijk voor de toepassing. Scheuren zijn gevuld met aarde en vervolgens de planten geplant. Het is goed opgevoede algen en mos.
 • Als gevolg van het decoratieve uiterlijk van de bloembedden worden vaak gebruikt basalt.
Decoratieve bed van vaste steen stuk

Decoratieve bed van vaste steen stuk

 • Kwartsiet heeft een groot palet aan kleuren en een glad oppervlak. Hij is in staat om te schitteren in de zon, het ziet er prachtig.
 • Sandstone heeft vele schakeringen van grijs naar rood. Maar het is noodzakelijk om rekening te houden met de tijd die is van korte duur rock.
 • De mogelijkheid om leiplaat delaminatie gebruikt een landschap ontwerp. Het kan groen, blauw en zelfs paars.
Gele bloemen zal helderheid toevoegen aan uw landschap

Gele bloemen helderheid landschap give

 • Tuff verwijst naar de kalkstenen rotsen met hem geplant touw en bodembedekkers.
 • Ondanks de mooie verschijning, graniet minder kans om te gebruiken om een ​​bloementuin te creëren, omdat het de bodem kan verzuren.
 • De accumulatie van rondvormige stenen van verschillende afmetingen, geschild water, zogenaamde steentjes.
Pebbles zal helpen bij het ontwerpen van uw tuin om een ​​dwingend

Gordelroos - een spectaculair onderdeel van het decor voor de tuin

 • Siersteen, zal dolomiet elke tuin te versieren.
 •  voor fencing bloementuinen maken vaak gebruik van witte of rode baksteen.
Grenzen van de bloem bedden van baksteen

Grenzen van de bloem bedden van baksteen

voor de vorming van bloemperken kunt u een aantal grote stenen om hen te nemen om kleinere items te plaatsen. Bovendien extra materialen. Drainage zal grind, zand of grind te bieden. Mulchen is noodzakelijk om een ​​comfort te creëren voor planten, en het kan turf of schors bieden.

Hoe kan ik een bloementuin steen te creëren?

Een optie is om een ​​bloem bed, die is versierd met een stenen rand te maken, maar solide kijken hoge, stevige bedden. Hiertoe liggen verschillende lagen stenen op de gewenste hoogte van de wand.

Start van de bouw is te wijten aan de stichting. Met de hulp van de string en pinnen markeer een locatie voor toekomstige bloembedden. Langs de omtrek om een ​​geul diepte van 30 cm graven, moet de breedte samenvallen met het afwerkmateriaal. Het is mogelijk om het grondvlak over het vlak van de bloem bed te verwijderen. Onderaan de sloot trail dakbedekking of kunststoffolie, waar bovenop beginnen met de betonnen fundering gieten.

Bouw bedden zonder fundament

Bouwen zonder een stichting

Het leggen van stenen

houdende

Wanneer de fundering volledig droog is, kunt u beginnen om de stenen te leggen. Om een ​​bloem bed op de betonnen fundering te creëren - is geen vereiste. De sleuf kan worden gelegd geotextiel en bedekt met zand met een derde, die de grote keien aangelegd.

De onregelmatige vorm van natuursteen maakt de complexiteit van de installatie. Spelingen moeten het land, die strak plunjer moet invullen. Wanneer de stenen vast komen te zitten half uit de geul, het is de basis van de structuur.

De onregelmatige vorm van natuursteen zal uw gebouw origineler te maken

De onregelmatige vorm van natuursteen zal uw originele constructie te maken

Vervolgens werd een oplossing voor het metselwerk. Als het bed wordt gebouwd op een betonnen fundering, maak een gat voor de afwatering. De oplossing werd aangebracht op de binnenkant, om het effect van gipsplaten te houden. Zodra het cement droog is, wordt gespoten op het oppervlak afdichtmiddel. Het voorkomt het optreden van scheuren in de gewrichten.

Na 7-10 dagen, wanneer de oplossing volledig verhardt, kunt u beginnen met de binnenkant van gebouwen vullen, dat wil zeggen, aan de bodem waarin planten worden geplant in te vullen.

Op een hoogte van 60 cm kan worden gelegd metselregels droge methode. In dit geval moet u zorgvuldig kiezen stenen in vorm om de kloof tussen hen te minimaliseren.

Verschillen met de rotstuin of rotspartijen

Motley rotspartijen uw site onweerstaanbaar

Rotspartijen - een bonte samenstelling van stenen en planten

stoepranden vereisen geen strenge materiaalkeuze, in tegenstelling tot alpine dia's. Bovendien, rotstuin Het moet bergachtige herinneren en bestaan ​​uit planten die goed ontwikkelde wortels te hebben. Voor de selectie van bedden beschikbaar planten onderworpen aan de hierboven genoemde regels.

Gele bloemen zal helpen zich te ontdoen van depressie

Gele bloemen zal helpen zich te ontdoen van depressie

Mooie samenstelling van zee steentjes

Effectieve samenstellingen volgens zee steentjes

voor rotspartijen moeten verschillende maten kweken, in Bovendien is het symmetrisch en natuurlijk geplaatst. Flower Garden aangelegd ook in overeenstemming met de regels van de meetkunde - precies.

selectie van planten

Alyssum niet alleen versieren uw tuin, maar ook vullen met een aangename geur

Alyssum niet alleen versieren uw tuin, maar ook vullen met een aangename geur

Houd in gedachten dat de hoge planten in het midden en laag moet worden gelegd - aan de randen van het bloemstuk. Op de verhoogde bloembedden en weelderige planten beter. Natuurlijke stoffen warmt snel op en geven hun warmte 's nachts. Bovendien kunnen ze een vocht vast te houden en los geleidelijk voeden van de planten.

Deze methode beperkt de planting van insecten en ongedierte. De samenstelling zag er natuurlijk en mooi, je hebt een goed doordacht ontwerp nodig hebt, moet rekening worden gehouden met:

 • Palet combinatie vorm en hoogte van de planten;
 • Dezelfde voorwaarden voor onderhoud;
 • bloeitijd.
Luxueuze tuin van exotische planten

Luxueuze tuin van exotische planten

Hoe om te zorgen?

Ondanks de verschillen in het natuurlijke materiaal en het verschil tussen de oppervlakken van opties, is het onmogelijk om verontreiniging, regen en brandende zon te voorkomen, omdat de structuur is opgesteld in open.

Opdat het materiaal geen vuil en vocht opneemt, kan het worden behandeld met hydrofobe verbindingen, die speciaal zijn ontworpen voor dit doel. Onderdompelen van dergelijke stoffen wordt het oppervlak versterkt en de kleur wordt helderder en meer verzadigd.

Het creëren van een landschap ontwerp op uw site, dient te worden verstaan ​​dat voor de aantrekkelijke uitstraling van de noodzaak om tijdig en regelmatig onderhoud.


Like this post? Please share to your friends: