Cara membuat Topiary rumah: 67 photo, menguasai kelas dan pelajaran video

Cara membuat Topiary rumah. mood musim panas dengan buah-bunga"деревом счастья"

mood musim panas dengan "pokok kebahagiaan" buah-bunga

Topiary berasal dari zaman purba bangsawan Rom. Perkataan ini berasal daripada "Topia" Latin, yang bermaksud "tempat hiasan." Romans berbeza cinta untuk estetika, mereka dikenali oleh tuan berpengalaman reka bentuk landskap, "topos Master" kerana mereka telah dipanggil itu.


Topiary hari ini - karangan asli, yang mewakili simulasi pokok kemas dipotong. Hiasan Perkara hiasan dimuatkan ke dalam mana-mana rumah dalaman, sama ada ia adalah satu Topiary mudah kertas atau mnogofakturnye komposisi bulu warna syiling kristal.

kandungan

 • Rahsia pokok kebahagiaan
 • Topiary di kawasan pedalaman
 • Bagaimana untuk membuat tangan anda sendiri Topiary
Cara membuat Topiary rumah. Banyak ruang untuk kreativiti dalam penciptaan topiary adalah tidak terhad dan boleh dilakukan di bawah mana-mana skim warna dan kemudahan reka bentuk

Banyak ruang untuk kreativiti dalam penciptaan topiary adalah tidak terhad dan boleh dilakukan di bawah mana-mana skim warna dan kemudahan reka bentuk

Cara membuat Topiary rumah. Topiary elemen hiasan plastik cerah

Topiary elemen hiasan plastik cerah

Rahsia pokok kebahagiaan

pokok bunga membawa mesej yang sangat penting. Ia adalah simbol kesuburan, kekayaan dan kesihatan. hiasan menakjubkan kesan positif ke atas tenaga di rumah, kerana Topiary bukan sahaja menarik nasib baik, tetapi juga menjana tenaga yang kuat kebahagiaan.

Petua! Jika bahagian dalam rumah itu direka dalam warna klasik skala kelabu, ia boleh menekankan Topiary warna band sejuk (biru, biru). The "iklim panas" keadaan, di mana banyak pelindung matahari, memilih lebih gelap warna pokok.

Cara membuat Topiary rumah. tunas Topiary Romantik warna biru, putih dan merah wain, dihiasi dengan renda dan satin bow

tunas Topiary Romantik warna biru, putih dan merah wain, dihiasi dengan renda dan satin bow

Topiary asal tangan mereka sendiri akan menjadi hadiah yang besar untuk majlis apa-apa. Apa-apa keajaiban boleh dibuat dari kertas, bunga tiruan, kain, biji, bulu, kerang, kon, syiling, manik - semua yang boleh didapati di rumah orang berguna. Topiary adalah sesuai dalam apa jua keadaan:

 • Malam Tahun Baru. Kurnia sempurna atau elemen hiasan untuk percutian musim sejuk. Terutamanya asal akan kelihatan sisal Topiary, dihiasi dengan kon, kaki fir kecil dan bola berkilat. Dan jika anda menambah manik-manik, lurex, tinsel dan emas perhiasan, pokok bersalji kebahagiaan boleh menjadi pengganti yang sangat baik untuk pokok Krismas.

Petua! Emas dan perak yang sempurna digabungkan dengan warna yang berbeza (biru, hijau, merah). elemen naungan Brilliant warna pastel optimum cahaya.

Cara membuat Topiary rumah. pokok christmas, topiary benang Lurex dan lozenges

pokok christmas, topiary benang Lurex dan lozenges

Cara membuat Topiary rumah. Sunny Krismas dengan Topiary kuning gebu lucu

Sunny Krismas dengan Topiary kuning gebu lucu

Cara membuat Topiary rumah. musim sejuk elegan hiasan rumah: Topiary kon merapikan

musim sejuk elegan hiasan rumah: Topiary kon merapikan

 • Hari Romantik Valentine. LOVE topiary pokok jantung atau dihiasi dengan warna merah dan putih dan dihiasi dengan satin atau kertas bunga ros, Kekasih, bulu gebu, akan menjadi hadiah romantis yang sebenar.
Cara membuat Topiary rumah. Topiary dibuat dengan sifat-sifat yang amat diperlukan Hari Valentine: hati merah dan busur

Topiary dibuat dengan sifat-sifat yang amat diperlukan Hari Valentine: hati merah dan busur

 • Holiday rakan sekerja. Memberi rakan sekerja anda Topiary kopi. Dihiasi dalam warna kopi keseronokan, dihiasi dengan bijirin wangi, pokok ini sempurna menghiasi pejabat dan isi dengan aroma sensual.
Cara membuat Topiary rumah. Topiary diperbuat daripada biji kopi dan dihiasi dengan syiling, akan menjadi hadiah terbaik kepada rakan sekerja

Topiary diperbuat daripada biji kopi dan dihiasi dengan syiling, akan menjadi hadiah terbaik kepada rakan sekerja

 • Mistik Halloween. Bagi peminat perayaan Celtic yang sesuai Topiary, yang direka dalam bentuk labu. Zadekoriruyte kanvas, duduk di atas seorang tokoh ahli sihir, dan dalam semangat rumah anda pecah sambutan misteri.
Cara membuat Topiary rumah. Halloween boleh menjadi Topiary labu dicat kecil dan menghiasi mereka dengan tokoh-tokoh ahli-ahli sihir, hantu, dan lain-lain watak-watak dongeng

Halloween boleh menjadi Topiary labu dicat kecil dan menghiasi mereka dengan tokoh-tokoh ahli-ahli sihir, hantu, dan lain-lain watak-watak dongeng

 • teman wanita hadiah. Hari jadi kawan rapat, anda boleh membuat Topiary lembut mawar. Untuk mengeluarkan warna mengambil reben, tuala, tisu, atau kertas beralun. Guaman dan bunga tiruan saiz kecil.
Cara membuat Topiary rumah. topiary bunga terang dalam periuk dengan corak bunga putih - teman wanita hadiah menawan

topiary bunga terang dalam periuk dengan corak bunga putih - teman wanita hadiah menawan

Cara membuat Topiary rumah. Lilac Topiary diperbuat daripada cengkerang dan manik mengingatkan bercuti laut

Lilac Topiary diperbuat daripada cengkerang dan manik mengingatkan bercuti laut

Petua! pokok bunga adalah lebih baik untuk menanam dalam bekas warna putih, cahaya, pastel. Ideal akan menjadi kerinting dan kaca pasu. Mereka boleh menulis ucapan yang tidak akan dilupakan.

 • Perkahwinan. romantis perkahwinan Topiary akan menjadi kemuncak sebenar antara hadiah kepada pasangan pengantin. Menghiasi satin, renda, manik mutiara, sisal, Topiary bunga lama akan mengingatkan muda hari yang indah.
Cara membuat Topiary rumah. Topiary lucu sebagai sebahagian daripada hiasan tema perkahwinan luar biasa

Topiary lucu sebagai sebahagian daripada hiasan tema perkahwinan luar biasa

Cara membuat Topiary rumah. Sederhana, tetapi sangat cantik Topiary romantis sebagai sebahagian daripada perkahwinan hiasan meja untuk tetamu

Sederhana, tetapi sangat cantik Topiary romantis sebagai sebahagian daripada perkahwinan hiasan meja untuk tetamu

Topiary manik mutiara dalam baldi aluminium: bahagian manis hiasan untuk perkahwinan dalam gaya Shabby-bergaya

Topiary manik mutiara dalam baldi aluminium: bahagian manis hiasan untuk perkahwinan dalam gaya Shabby-bergaya

 • Housewarming. nenek moyang kita, apabila diletakkan log pertama bagi pembinaan rumah baru, meletakkannya di bawah beberapa gandum ke rumah memerintah kebajikan. Hadiah terbaik untuk parti housewarming akan menjadi topiary moden dari biji. Anda boleh mengambil apa-apa bijirin besar (bunga matahari, labu, kacang, kacang). Untuk kegunaan hiasan kanvas, membelit, butang.
Cara membuat Topiary rumah. Kepada peneroka rumah menang kekayaan, ia boleh menjadi satu hadiah untuk mereka, pokok wang, dihiasi dengan wang kertas cenderamata

Kepada peneroka rumah menang kekayaan, ia boleh menjadi satu hadiah untuk mereka, pokok wang, dihiasi dengan wang kertas cenderamata

Cara membuat Topiary rumah. Autumn berkelebihan Topiary berangan mereka, kacang dan acorns

Autumn berkelebihan Topiary berangan mereka, kacang dan acorns

Sebagai permulaan adalah lebih baik untuk cuba untuk mewujudkan mudah topiary untuk pemula.

pokok oren. Untuk pokok oren berair, anda hanya perlu 3-4 jam. Apa yang anda perlukan:

 • Sintepon.
 • thread Brown.
 • Rod pen gel.
 • Satu periuk kecil untuk asas-asas.
 • Orange manik untuk hiasan.
 • Crepe kertas hijau.
 • Bola utama Krismas plastik (ada).
 • batang kayu dengan tips tajam.

Of alat yang diperlukan pistol gam, gunting, pisau alat tulis. langkah-langkah pembuatan:

Langkah 1. Trunk. Mari kita ambil satu papan, mengikat kepadanya benang pada dua bahagian (atas dan belakang). Bersebelahan bersekutu tongkat lain. Kami terus bersatu mereka ke akhirnya, meninggalkan ekor benang panjang. Kami mempunyai beberapa kemiripan tikar kayu. Di tengah-tengah ia mengenakan jalur sempit kayu gam dan luka ke dalam tiub. ekor kapas dibalut dengan semua pembinaan dan simpulan berlabuh. Untuk selamat, ia boleh terpaku bersama-sama.

Membuat Topiary yang"Апельсиновое дерево" своими руками. Шаг 1-3

Membuat Topiary "Orange Tree" dengan tangan sendiri. langkah 1-3

Langkah 2. Yang terhasil stem tepi yang tajam melekat perlahan-lahan dimasukkan ke dalam lubang pada bola, memakai gam itu. Anda boleh pra-mengisi bola ke dalam pantat haiwan itu kepada pokok itu untuk mendapatkan "bercakap."

Langkah 3. bahan kerja ditampal ke bahagian bawah periuk.

Langkah 4. Cat batang pokok dalam perang. bola itu sendiri lebih baik untuk cat dalam warna hijau, untuk mewujudkan jumlah tambahan daun.

Membuat Topiary yang"Апельсиновое дерево" своими руками. Шаг 5

Membuat Topiary "Orange Tree" dengan tangan sendiri. langkah 5

Langkah 5. Daun. Kertas dipotong empat segi kecil. Mengambil satu kotak dan meletakkannya di pusat rod dari pemegang. kertas atau laminating menumbuk jari dalam satu bulatan. Pakai pusat titisan kuasa dua kertas gam dan dengan pemegang rod yang dilampirkan kepada bola.

Membuat Topiary yang"Апельсиновое дерево" своими руками. Шаг 5

Membuat Topiary "Orange Tree" dengan tangan sendiri. langkah 5

kak-sozdat-domashniy-topiariy_18_1

Langkah 6. Dalam periuk meletakkan sintepon. Boleh diletakkan di atas twisted terry benang tebal atau menghiasi dengan kain bebas lin yang lembut. Kita menanam hiasan untuk beberapa titik gam.

Membuat Topiary yang"Апельсиновое дерево" своими руками. Шаг 6

Membuat Topiary "Orange Tree" dengan tangan sendiri. langkah 6

Langkah 7. Hiasan. Sedikit sekali oren manik oren. Menanam mereka dalam susunan rawak pada mahkota pokok itu (dengan pelekat). Manik boleh dihiasi dan Topiary periuk kami.

Membuat Topiary yang"Апельсиновое дерево" своими руками. Шаг 7 и готовый вид

Membuat Topiary "Orange Tree" dengan tangan sendiri. Langkah 7 dan bersedia untuk melihat

pokok oren bersedia!

Cara membuat Topiary rumah. Christmas topiary boleh dilakukan dengan foil emas

Christmas topiary boleh dilakukan dengan foil emas

cerita Krismas. Topiary Krismas gaya merah dan emas akan menjadi hiasan yang bergaya rumah anda dan mewujudkan suasana mimpi Tahun Baru.

Bengkel: tangan Krismas Topiary sendiri

Bengkel: tangan Krismas Topiary sendiri

Apa yang anda perlukan:

 • Pot.
 • Pencungkil gigi.
 • Satin reben kuning.
 • kain merah sutera.
 • cawangan tebal atau tiub kadbod.
 • Kecil bola plastik emas dan warna merah.
 • asas bola (anda boleh menggunakan buih atau oasis bunga).
 • Perhiasan untuk hiasan (kon, hiasan Krismas, manik, tinsel atau sisal).

Satu alat yang kita perlukan pistol gam, gunting, dan pita berat sebelah double. Peringkat kerja:

Langkah 1. Pot. Menghiasi periuk dengan kain merah, yang diikat dengan pita pelekat. Di dalam meletakkan oasis bunga atau polistirena.

Bengkel: tangan Krismas Topiary sendiri. langkah 1

Bengkel: tangan Krismas Topiary sendiri. langkah 1

Langkah 2. Trunk. Di tengah-tengah periuk berlabuh batang pohon masa depan. Jika tiada tiub benang kadbod boleh ditetapkan, sebelum dibalut pita satin kuning. Meletakkan sambungan batang menghias sisal atau tinsel.

Langkah 3. Bahagian atas kerusi batang dalam bola buih bunga atau oasis (pra-memasangnya bentuk bulatan). lampiran tempat mengikat reben satin.

Bengkel: tangan Krismas Topiary sendiri. langkah 2-3

Bengkel: tangan Krismas Topiary sendiri. langkah 2-3

Langkah 4. Oleh bola saucy melekat pencungkil gigi dan menetapkan mereka di dalam mangkuk-bes.

Bengkel: tangan Krismas Topiary sendiri. langkah 4

Bengkel: tangan Krismas Topiary sendiri. langkah 4

Langkah 5. Hiasan. Dalam ruang bebas antara bola dengan bantuan pencungkil gigi dimasukkan lebam, Krismas hiasan kecil, mainan, manik, tinsel. Untuk selamat, kita tetap bersama-sama dengan satu sama lain.

Christmas pokok sihir adalah bersedia! mesej hari lahir dalam Hawa Tahun Baru mahu, dan pastikan anda memenuhi topiary beliau.

Cara membuat Topiary rumah. kain cerah Topiary boleh menjadi hiasan taman musim panas

kain cerah Topiary boleh menjadi hiasan taman musim panas

Cara membuat Topiary rumah. Air putih Topiary dalam baldi aluminium - comel atribut hiasan dalam gaya Shabby-bergaya

Air putih Topiary dalam baldi aluminium - comel atribut hiasan dalam gaya Shabby-bergaya

Cara membuat Topiary rumah. Topiary terang gula-gula dan gula-gula - satu idea yang hebat untuk pihak-pihak di taman atau di rumah

Topiary terang gula-gula dan gula-gula - satu idea yang hebat untuk pihak-pihak di taman atau di rumah


Like this post? Please share to your friends: