Petrol Generator: cara terbaik untuk memilih? kriteria yang penting dan apa yang perlu mencari

mesin elektrik yang menggerakkan enjin petrol

mesin elektrik yang menggerakkan enjin petrol

gangguan kerap kuasa dan kekurangan tenaga elektrik, sebagai contoh, dalam keadaan padang memaksa pengguna untuk membeli peranti seperti petrol penjana. Apa yang lebih baik untuk memilih - untuk menentukan ia adalah pengguna yang telah, tetapi ia sering disalah anggap dengan kriteria pemilihan. Dan ini adalah masalah yang sebenar, kerana peranti salah pilih akan menyebabkan kemudaratan dan kerosakan kepada harta.


saiz kecil model, dilengkapi dengan roda dan pemegang untuk memudahkan pergerakan

saiz kecil model, dilengkapi dengan roda dan pemegang untuk memudahkan pergerakan

pembantu rumah untuk kehidupan yang selesa

pembantu rumah untuk kehidupan yang selesa

Perkara yang boleh ditukar ganti di tapak pembinaan

Perkara yang boleh ditukar ganti di tapak pembinaan

Dengan perumahan tertutup tidak perlu membina sebuah kotak storan tambahan

Oleh kerana perumahan tertutup tidak perlu membina sebuah kotak storan tambahan

kriteria pemilihan adat

Apabila memilih sebuah loji kuasa yang berjalan pada pembakaran petrol, pemilik masa depan serta-merta akan mendapat banyak kelebihan. Ini operasi yang senyap, yang berbanding dengan enjin diesel segera jelas, serta dimensi padat, membolehkan bukan sahaja untuk selesa menyimpan satu perkara yang berguna, tetapi juga untuk mengangkut ia pada jarak yang jauh dalam hal untuk memastikan ia di kampung tidak ada tempat atau hanya tidak perlu.

Berdasarkan kriteria yang sama, pemilik masa depan juga cuba untuk mengambil alih penjana cantik dan ergonomik, tetapi ia adalah arah di carian sering membawa kepada jauh dari apa yang pada asalnya diperlukan dan benar-benar sebaliknya. Banyak mesin lebih suka dengan roda pengangkutan, lipatan atau pemegang semata-mata mudah. Ya, kehadiran mereka akan menjadi sangat berguna dan dalam alam semula jadi, dan walaupun digunakan sendiri plot tanah tidak kira sama ada ia digunakan untuk tujuan pertanian, hiburan atau pembinaan.

Dengan cara itu, untuk mencapai matlamat terbaru dan tugas-tugas tertentu (contohnya, kimpalan elektrik), terdapat penyesuaian khas,

Malah, parameter fizikal dan penggunaan keselesaan tidak sentiasa digabungkan dengan ciri-ciri yang dikehendaki, seperti kuasa dan keserasian peralatan berhubung, kerana mereka sering adalah penting.

kuasa tinggi membolehkan penggunaan berterusan peranti

kuasa tinggi membolehkan penggunaan berterusan peranti

tokoh penting

Ciri-ciri yang mana ia adalah mustahil untuk tidak memberi perhatian dengan pendekatan yang betul kepada perniagaan, adalah kuasa. Ia dinyatakan dalam spesifikasi daripada dua jenis:

  • par;
  • max.
Model KGE6500E KIPOR. output nominal 5 kW kuasa maksimum 5.5 kW

Model KGE6500E KIPOR. output nominal 5 kW kuasa maksimum 5.5 kW

Kedua itu sentiasa lebih besar daripada yang pertama. Walau bagaimanapun, terdapat hubungan songsang dalam operasi itu. Pada operasi kuasa maksimum boleh bertahan hanya tempoh yang singkat, manakala beban utama boleh dilakukan hanya setaraf. penggunaan bahan api akan berkadar, tetapi penggunaan yang kerap pada kelajuan maksimum akan membawa kepada hakikat bahawa kereta dalam jangka pendek akan memerlukan penyelenggaraan seperti perubahan minyak. Pada terbaik, dan paling teruk ia akan memerlukan baik pulih lengkap.

Mendapatkan barang menentukan model akan menguasai yang paling berkuasa, yang amat diperlukan untuk anda, motor

Dengan membeli barang-barang, menentukan model akan menguasai motor paling berkuasa yang anda diperlukan

Tetapi terdapat satu lagi sisi ke duit syiling ini. Kita tidak harus lupa bahawa kuasa mungkin tidak mencukupi untuk beban yang dijangkakan. Untuk mengira dengan betul, ia adalah perlu untuk mengetahui bukan sahaja tempat penggunaan loji kuasa, kerana ia dilakukan dengan baik berorientasikan dalam bidang rakyat, tetapi juga untuk memahami apa instrumen dengan apa ciri-ciri yang berkaitan dengannya.

unit padat kecil mudah diangkut di dalam batang kereta. Dari tidak diharapkan yang banyak dan oleh itu sentiasa gembira dengan mereka

unit padat kecil mudah diangkut di dalam batang kereta. Mereka tidak menunggu untuk beban yang besar dan oleh itu sentiasa gembira dengan mereka

Pada peringkat sekolah rendah, mereka boleh dibahagikan kepada dua kategori - motor elektrik dengan dan tanpa mereka. Jika bagi kategori kedua, kriteria ini hanya boleh disimpulkan dalam keputusan itu, yang pertama yang akan diambil kira arus inrush, dan sewajarnya, kuasa dan prestasi - mereka boleh dengan ketara melebihi penilaian untuk beberapa peranti. Dalam penjelmaan asas ia memerlukan mereka hanya dua kali ganda, namun ia adalah wajar untuk berunding dengan spesifikasi peranti yang disambung dinyatakan dalam arahan.

Motor elektrik - pengguna elektrik berubah-ubah

Motor elektrik - pengguna elektrik berubah-ubah

perihal tersirat berkisar

Salah satu ciri-ciri utama dipasang dalam penjana kuasa adalah jenisnya. Hanya dua daripada mereka, tetapi, walaupun ini, walaupun mereka tidak dapat memahaminya. Jenis pertama adalah yang paling biasa - segerak. Ia akan menjadi berguna untuk beberapa keperluan dalam negeri, tetapi untuk instrumen ketepatan tinggi, serta dandang, malangnya, tidak perlu. Bagi kes-kes itu, ia adalah berguna untuk jenis model tak segerak. Jika anda menyelidiki selok-belok, kemudian mereka memberi gelombang sinus tulen, yang begitu penting bagi kualiti kerja ketepatan peralatan elektrik.

Apparatus segerak dan tak segerak jenis

Apparatus segerak dan tak segerak jenis

Mengimbangi kelemahan gelombang sinus dalam penjelmaan yang pertama, beberapa pengilang menguruskan melalui penggunaan alat-alat teknikal tambahan.

Dengan mengambil kira unsur-unsur struktur yang lain, seperti enjin, maka mereka juga perlu dijaga dengan berhati-hati. + Mereka terdiri daripada dua jenis, iaitu:

  • dua lejang;
  • empat lejang.
Reka bentuk dan operasi enjin dua lejang

Reka bentuk dan operasi enjin dua lejang

Kerja empat lejang enjin kitaran

Kerja empat lejang enjin kitaran

Yang lebih senyap pertama, tetapi mahal dari segi penyelenggaraan, kerana kerja-kerja semata-mata pada campuran petrol dan minyak, dan dengan itu mempunyai produktiviti yang rendah. Sedangkan yang kedua adalah lebih sesuai untuk kerja jangka panjang, tetapi memerlukan pemasangan di dalam bilik yang berasingan atau di jalanan, di mana mereka akan kurang bunyi boleh didengar.

Jangan lupa tentang sistem penyejukan. Ia amat penting untuk operasi berterusan jangka panjang. Kebanyakan kereta dalam kes ini mempunyai sistem penyejukan udara klasik, tetapi terdapat dalam siri ini, dan pengecualian yang dibekalkan dengan unsur-unsur cecair penyejukan beredar, biasanya air.

Sistem penyejukan udara digunakan dalam agregat semi, arus, yang sehingga 6 kW. Oleh itu, mereka adalah bertujuan untuk kerja-kerja jangka pendek

Sistem penyejukan udara digunakan dalam semi-pemasangan, yang AC 6 kW. Oleh itu, mereka adalah bertujuan untuk kerja-kerja jangka pendek

utiliti lain

Tidak ramai yang tahu, tetapi mesin ini tidak selalu mungkin untuk menghargai hanya dalam penampilan. Oleh itu, dimensi model yang mempunyai tidak dalam semua kes mencerminkan prestasinya. Antara produk yang disampaikan oleh pengeluar yang berlainan mungkin mempunyai saiz yang sama, tetapi mereka adalah kapasiti yang berbeza tangki bahan api. Yang lebih besar ia adalah, semakin lama ia akan terus bekerja tanpa mengisi minyak. Ini perlu dipertimbangkan, jika mesin tidak digunakan sebagai sumber tenaga alternatif, serta teras.

Jika bunyi penjana masalah masih kritikal, anda perlu memberi perhatian kepada mereka yang berada di dalam perlindungan akustik lengkap. Beliau bukan sahaja akan menjadi halangan yang baik kepada bunyi bising di luar, tetapi dalam sesetengah kes, untuk melindungi daripada keadaan cuaca yang tidak diingini seperti hujan dan angin, panduan debu langsung kepada unsur-unsur struktur terbuka.

Satu aspek penting dalam penggunaan mesin adalah kehadiran terminal output kuasa, dan soket. Pertama berguna apabila menyambung bateri kereta dan aksesori lain dengan voltan 12V, dan yang lain - dengan kerja yang berterusan daripada semua jenis alat kuasa untuk lampu. Sebahagian daripada mereka memerlukan sambungan 220V, dan yang lain - 380. Model dalam julat akan mempunyai dua atau ketiga-tiga sambungan, dalam beberapa kes diulang beberapa kali, tetapi kos mereka sering tidak perlu tinggi. Oleh itu adalah perlu terlebih dahulu untuk menentukan perintah itu, akan diperlukan untuk menyambung peralatan dengan bekalan kuasa tiga fasa, atau anda boleh melakukan satu fasa.

elemen kawalan ke atas kerja-kerja unit, seperti voltmeter, butang suis voltan, soket, terminal, petunjuk prestasi - diletakkan pada panel hadapan

elemen kawalan ke atas kerja-kerja unit, seperti voltmeter, butang suis voltan, soket, terminal, petunjuk prestasi diletakkan pada panel hadapan

penemuan

Bercakap tentang ciri-ciri peralatan itu, apatah lagi tentang kekurangannya. Antara yang paling serius adalah kerja. Setiap model terhad kepada tidak satu, bukan dua, tetapi gabungan faktor. Manufacturers lagi arahannya, dan kadang-kadang pada badan peranti supaya pengguna terlupa untuk mematikan peranti dengan cara yang tepat pada masanya. Di bahagian ini, julat adalah automatik fungsi pematian, membolehkan malu mengeksploitasi peranti dan tidak mengambil berat tentang perkhidmatan.

Yang tersebar di masa operasi yang paling besar pada kelajuan diberi nilai akan berbeza dengan ketara walaupun dalam lingkungan satu pengilang. Beberapa mesin akan bekerja hanya 3-4 jam, manakala yang lain adalah perintah 11 jam. Tetapi tidak semua begitu mudah.

Ingat keselamatan. Dekat mana-mana bilik untuk memasukkan unit adalah tidak digalakkan, supaya gas ekzos tidak menembusi tingkap atau pintu

Ingat keselamatan. Dekat mana-mana bilik untuk memasukkan unit adalah tidak digalakkan, supaya gas ekzos tidak menembusi tingkap atau pintu

Apabila penjana beban dipilih dengan betul boleh menunjukkan kegagalan - mengeluarkan bunyi pelik, tersentak-sentak, yang akhirnya akan membawa kepada keperluan untuk pembaikan. Itulah sebabnya ia adalah penting untuk tidak memilih model dengan ketinggian yang berlebihan.

Akhirnya ambil perhatian prestasi kesenangan serta penampilan yang menarik. Mengenai pertama - menjaga permulaan yang selesa. Oleh itu, penggunaan starter manual menjadi kerja keras sebenar, apabila model yang mempunyai kecekapan yang agak tinggi. Oleh itu, adalah dinasihatkan dalam kes ini, memilih peranti yang sama, tetapi bermula dengan kunci.

model padat Perevoznaya

model padat Perevoznaya

Bagi reka bentuk, ia kelihatan pada produk yang berbeza dari didakwa bersaing pengeluar boleh menyembunyikan ciri-ciri benar-benar serupa. Dalam kes ini, anda perlu mendapatkan penjelasan daripada pelaksana atau jualan pembantu. Mereka akan memberikan penerangan terperinci dan lengkap spesifikasi untuk maklumat lanjut.

Membiarkan mesin yang dipilih akan membawa ke dalam hidup anda selesa dan menjadi dengan anda untuk elektrik!

Like this post? Please share to your friends: