Spring primroses: Bilder med navn

De første friske og lyse våren blomster

De første friske og lyse våren blomster

Kanskje ingen andre planter ikke føre til så mye følelser, som de første vårblomster. Spring erter første virkelig varme solen, de første tinte og engstelig bekker, men det viste seg primroses, disse små, men veldig fet planter si det endelige ankomsten av våren.


innhold

  • Snowdrop
  • Proleski
  • krokus
  • Iridodiktium
  • Eranthis
  • hellebore
  • muscari
  • anemone
  • Primrose
Sett på primroses, og de vil glede deg med sine farger etter kald vinter

Sett på primroses, og de vil glede deg med sine farger etter kald vinter

Kanskje primroses ikke fornøyd med en bestemt rikdom av farger eller varigheten av blomstring, men nesten alle av dem - en svært lite krevende i seg. Det er viktig bare i høst for å plukke opp for dem på riktig sted å lande. Primroses (som lyspærer og jordstengler) foretrekker et sted med godt lys og fuktig jord, men uten stagnasjon av vann. Hvis oppsvulmede primroses at de har gledet blomstring av våren, bør plantes i løpet av høsten (unntak - hyasinter og krokus), idet hellebore eller lungwort kan være plantet om våren. Plant primroses bør plantes med stauder i selskapet, som vil erstatte dem etter blomstring.

La oss se hva de første blomstene vil fylle hagen blomstrer etter dvalemodus.

Snowdrop 

Vakker og delikat snøklokke

Vakker og delikat snøklokke

Et annet navn - Galanthus. Veldig kaldt motstandsdyktig plante som vises i hagen, bare snøen smeltet. Om våren blomstrer det en av de første, selv kulden kan ikke alvorlig skade blomstrer.

Snowdrop, samt andre typer melkolukovichnyh ikke kresen om jord, men foretrekker løs, fuktig, fruktbar jord, godt drenert, med stillestående vann pære dør. Det beste stedet å lande - under trærne, under busker, som tidlig på våren ikke skaper tett skygge. Vanning er nødvendig bare hvis vinteren var lite snø, og våren - veldig tørr. Snow - ephemeroid, over bakkenivå en del av planten dør etter ikke-varig vegetative periode. Multipliser - pærer, barna, den beste tiden for pode - juli-september.

Snøklokker krever ikke spesiell omsorg, men ser veldig fint

Snøklokker krever ikke spesiell omsorg, men ser veldig fint

Sjeldne rosa Snøklokker

Sjeldne rosa Snøklokker

Proleski

Fremdeles andre blomster, som mange forbinder med våren, men anses for å være bosatt i skogen, der blomstring Scilla Difolia skjema på lysninger himmelblå innsjøer. Men disse våren primroses vil finne sin plass i hagen - i steinbed, Alpine åsene. Ypperlig vil se blå Scilla Difolia på plenen blant de fortsatt bladløse trær og busker.

Den mest kjente blant oss Siberian squill - det blomstrer i slutten av mars, er det lett gjenkjent av en piercing blå klokkeformede blomster. Men varietal typer mye mer mangfoldig - de kan være hvit, blå, lilla eller blek rosa.

Proleski - tezhe Snøklokker bare med blå blomster

Proleski - de samme Snøklokker bare med blå blomster

Havet av Scilla

Havet av Scilla

Proleski - den oppsvulmede stauder, nekapriznye og separate anlegg, den beste plassen for det ville være kalesjen i en frukthage, med en løs og fruktbar nok jord. De er stor som en rase selv-seeding, og ved å dele løkene kan vokse godt i flere tiår på ett og samme sted. Winterhardiness nok, men det beste stedet for vinteren, hvor de vokser til å dekke en favnen full av blader.

krokus

Kraisivye lys gul krokus

Kraisivye lys gul krokus

Ikke engang åpen og snø krokus ser lyst og vakkert

Ikke engang åpen og snø krokus ser lyst og vakkert

Den første (det kan også være i slutten av februar) blomstre botaniske arter, og senere - i april - mange hybrider krokus. beste krokus ser i gruppen - fra den i lyse farger bli enda mer uttrykksfulle og mer merkbar. Det er mulig å kombinere ulike typer krokus, og kombinere dem med andre primroses. Spesielt effektive krokus se på bakgrunnen av steiner, ser dekorativt mild kontrast av farger og steinblokker strenge, det er derfor de alltid vårblomster er plantet i steinbed og steinete åser. Perfekt krokus ser på plen, men husk at begynner å klippe gresset vil være mulig når hele forfallet av bladene.

Våren, krokus er plantet i høst, samtidig som de er godt føler at solen og i skyggen, men full sol er rikelig blomstring, og blomster - mer brightly. Så vel som andre pærer, de foretrekker løs og gjennomtrengelig jord med stillestående vann råte pærer.

Fargerik eng av krokus

Fargerik eng av krokus

Care - minimum, er det ikke nødvendig å grave opp krokus årlig for vinteren. Visne blomstene fjernes slik at de ikke ødelegge skjønnheten av komposisjonen. I vinter, locus derav kan zamulchirovat blader eller kompost. Spredd krokus, samt andre pærer, barn prosesser, løk - plante ett, 2-3 år på dette stedet der deres tette hekker.

Tips! Lyst til å krokus blomstre tidlig - droppet dem på den mest solrike sted, der snøen smelter først.

Iridodiktium

Bright iridodiktium refererer også til Primrose

Bright iridodiktium refererer også til Primrose

Lush iridodiktium lilla

Lush iridodiktium lilla

Disse blomstene er kalt iris-Snøklokker, blomstrer de i tidlig på våren, så snart snøen vil stige. Det er frost hardfør oppsvulmede stauder, men i utseende de ligner vanlige iris. De er lav, men det er svært attraktivt og elegant, med lyse farger av den opprinnelige fargen (lys blå, fiolett, blått, cyan, magenta, rød, oransje) med en diameter på 5 til 7 cm, med en fancy mønstre av flekker og striper på kronbladene. På grunn av sine små (10 cm), de er ideelle for vekst av stein hager, på tidspunktet for blomstring (mars-april), de gjør utmerket selskap for andre pærer. På plenen er det bedre å plante en gruppe i en enkelt plante, vil han være for lite synlig.

Care iridodiktiumom nesten helt gjentar seg av tulipaner. De liker lett, godt drenert, fruktbar jord, men viktigst av alt - de er svært solbadede, er det svært viktig å vurdere når du velger et sted å lande. Sommeren er bedre å grave pærene, den viktigste funksjonen til dette - bladene begynner å visne bort. Plantet dem samtidig med tulipaner i tidlig på høsten. Den beste metoden for forplantning - vegetative, en voksen lyspærer gir vanligvis 1-2 erstatning.

Eranthis

Sun blomster i snøen

Sun blomster i snøen

Opprinnelsen til navnet - oversatt fra det latinske navnet - Eranthis (Erantis), som betyr "vår" og "blomst". Ofte er dette den aller første vårblomster, som er i forkant av selv frost Snøklokker. Én farge (gul, cup-formet, ikke mer enn 3 cm i diameter) noen ganger ta seg gjennom snøen, ledsaget av elegante bronse-grønne blader. Blomstrende varer i ca 2 uker.

Små gule blomster kan dekorere hagen din

Små gule blomster kan dekorere hagen din

Bright Eranthis i fjorårets tørre blader

Bright Eranthis i fjorårets tørre blader

Disse små plantene er best plantet i grupper - så de ser mye mer spektakulær, med godt selskap de vil gjøre de tidlige pærer - Snøklokker, krokusene eller iridodiktiumy. Det beste stedet for deres planting - en løvtrær busk eller tre, i penumbra, jord - lett, ikke-surt, strøm, tilstrekkelig fuktig (kontra som stagnasjon av vann og tørke). Formering - ved frø, vil blomstre komme bare i det tredje året etter planting, så god nok avler selv-seeding.

hellebore

Andre titler - "Kristus blomst" eller "Rozhdestvenskaya Roza", ifølge legenden, dette er blomsten brakt en gave til den nyfødte Jesus, hyrder Betlehem. I middelalderen hellebore nødvendigvis plantet i nærheten av huset, ble det antatt at det beskytter mot onde ånder, trolldom og det onde øyet.

Frost - en eviggrønn staude rhizome blomstringen tidlig på våren, før den begynner å glede blomstrende Snøklokker og krokus, og anlegget i seg selv er lett å tolerere frost til -6S. Blomster kan være svært forskjellige - hvit, burgunder, gul med en grønn fargetone, mørk rød, fersken, etc.

Hellebore forsiktig rosa farge

Hellebore forsiktig rosa farge

Frost - en av de vakreste vårblomster

Frost - en av de vakreste vårblomster

Hellebore er ikke spesielt kresen på jord, men det er bedre å velge et sted med en løs, fuktig, godt drenert jord. Foretrekker delvis skygge, godt sette ham under et epletre - bladene er en naturlig mulch, som ikke bare vil forbedre jordas fruktbarhet, men også gi næring hellebore.

Tips!  Når du velger et sted å plante hellebore, bør det bemerkes at anlegget er svært følsom for hyppige transplantere, men på ett sted vil trives 10 år.

Formeres ved frø hellebore (blomstring skjer ved 3 år), men mest av alt - ved å dele busken.

muscari

Standard blomst Muscari har en nyanse av blått til hvitt

Standard blomst Muscari har en nyanse av blått til hvitt

Japansk Muscari har en rosa farge

Japansk Muscari har en rosa farge

Andre navn - murine hyasint eller muscari - oppsvulmede flerårig, veldig upretensiøs, men veldig hurtigvoksende planter. Anlegget kan være i solen og i delvis skygge, under busker, jord - med godt vann permeabilitet, gjør pærene ikke tolerere våt. Blomster fra hvit til mørk blå (avhengig av art), samlet i tette blomsterstander (klaser eller apikale) opp til 8 cm. Tidlig blomstring arter begynner i april, varer 2-3 uker, etter at bladene dør, så vær ta vare på blomstene som kommer til å erstatte dem.

Tips! Disse pærene ganske aggressive, så hvis du bestemmer deg bare for å eksperimentere, er det best å plante dem i spesielle beholdere - ellers trekke dem fra området vil være svært problematisk.

anemone

Forest anemone belogotsveta

Forest anemone belogotsveta

Anemone dostadochno for lyse og vakker blomst

Anemone dostadochno for lyse og vakker blomst

Et annet navn - anemone, men hvis vi snakker om de tidlige arter, er det - anemone lyutichnaya eller Dubravnaya. I dette tilfellet, det siste ofte kalt "podsnezhnikovoy" som i tidlig blomstring og for de hvite blomster. Trærne er nettopp begynt å svelle nyrene, og anemoner Dubravnaya plass dekker fast hvitt teppe.

Anemone kan være av forskjellige farger

Anemone kan være av forskjellige farger

Kulturforhold, stammer anemoner Dubravnaya høyde og blomsterstørrelse er betydelig økt. Blomsten vil se vakre på bakgrunn av spiraea og dverg berberis, streker delikat skjønnhet våren løvverk. For planting anemoner må velge fuktig, alkaliske, humusholdig, men nekapriznaya anemone tilpasser seg godt til et hvilket som helst miljø. Det beste tidspunkt for reproduksjon - tidlig om våren, blir den utført ved å dividere rotstokker. Anemone Dubravnaya - plante med en krypende rotstokk, som ligger i det øvre lag av jordsmonnet, slik at om vinteren er det ønskelig å gjemme seg, unntatt når alvorlige frost skal ødelegges alle blomsterknopper, legging fallet.

Primrose

Primula ser bra ut i stein

Primula ser bra ut i stein

Primula grunn av fargene vil alltid se lyse og rosenrød

Primula grunn av fargene vil alltid se lyse og rosenrød

Primrose kan plantes både på stedet og i potter

Primrose kan plantes både på stedet og i potter

Vår gjennomgang vil være ufullstendig uten disse relativt lite krevende plante med mer enn 550 arter. Den tidligste av dem blomstre i april, men de er tiltrukket av det faktum at i enkelte arter og kan gjenblomstrer tidlig høst. Ved tidlig-blomstrende varianter er Primrose fjær (ram) og kusymre. For en frodig blomstring, umiddelbart etter at snøen smelter, da løsne jorden, anbefales det å gjøre nitrogengjødsel, og ved begynnelsen av blomstring - fosfor. Egnet for planting godt drenert, fuktig jord. Ved planting er det viktig å ta hensyn til luftfuktighet modus - jorda må holdes fuktig, men vannet bør ikke stagnere. Den mest effektive metode for reproduksjon - ved å dividere bøssing, som er utført med utbruddet uvirksom (begynnelsen av juni), etter slutten av blomstringen.

Tips! For å forlenge blomstringen primroses, må du fjerne visne blomster stilker må plante ikke å bruke reserver av næringsstoffer i modning frø.

Lyse vårblomster i hagen

Lyse vårblomster i hagen

Mange av primroses kan plantes i jorda på stedet, samt i potter, som også kan dekorere hagen din

Mange av primroses kan plantes i jorda på stedet, samt i potter, som også kan dekorere hagen din

Alley av lyse vårblomster

Alley av lyse vårblomster


Like this post? Please share to your friends: