Spring primula: Photos med navne

De første friske og lyse forårsblomster

De første friske og lyse forårsblomster

Måske ingen andre planter ikke forårsager så mange følelser, som de første forårsblomster. Spring driller første virkelig varme solskin, de første optøede og frygtsomme vandløb, men det viste sig primula, disse små, men meget fed planter sige det endelige ankomsten af ​​foråret.


indhold

  • vintergæk
  • Proleski
  • krokus
  • Iridodiktium
  • Erantis
  • Hellebore
  • Muscari
  • anemone
  • primula
Sæt på primula, og de vil glæde dig med dens farver efter kold vinter

Sæt på primula, og de vil glæde dig med dens farver efter kold vinter

Måske primula ikke tilfreds med en bestemt rigdom af farver eller varigheden af ​​blomstring, men næsten alle af dem - en meget fordringsløs i pleje. Det er vigtigt kun i efteråret at samle op for dem det rigtige sted at lande. Primula (som løg og jordstængler) foretrækker et sted med godt lys og fugtig jord, men uden stagnation af vand. Hvis pæreformet primula, at de har glædet udfolde foråret, bør plantes i efteråret (undtagelse - hyacinter og krokus), den Hellebore eller lungwort kan plantes i foråret. Plant primula bør plantes med stauder i virksomheden, der skal erstatte dem efter blomstringen.

Lad os overveje, hvad de første blomster vil fylde haven blomstrer efter dvale.

vintergæk 

Smuk og delikat vintergæk

Smuk og delikat vintergæk

Et andet navn - Galanthus. Meget kulde-resistente plante, der optræder i haven, bare sneen smeltet. I foråret den blomstrer en af ​​de første, selv kulde kan ikke alvorligt skade de blomstrer.

Vintergæk, samt andre former for melkolukovichnyh ikke betyder om jord, men foretrækker løs, fugtig, frugtbar jord, veldrænet, med stillestående vand pære dør. Det bedste sted at lande - under træerne, under buske, som i det tidlige forår skaber ikke tætte skygge. Vanding er kun nødvendig hvis vinteren var lidt sne, og foråret - meget tør. Snowdrop - ephemeroid, overjordiske del af planten dør efter ikke-varige vegetativ periode. Gang - pærer, børnene, det bedste tidspunkt for podning - fra juli-september.

Vintergækker ikke kræver særlig pleje, men ser meget flot

Vintergækker ikke kræver særlig pleje, men ser meget flot

Sjældne lyserøde vintergækker

Sjældne lyserøde vintergækker

Proleski

Stadig andre blomster, som mange forbinder med forår, skønt anses for at være bosiddende i skoven, hvor blomstringen Scilla Difolia form på rydninger himmelblå søer. Men disse foråret primula vil finde sin plads i haven - i rockeries, Alpine bakker. Superbly vil se blå Scilla Difolia på plænen blandt de stadig bladløse træer og buske.

Den mest berømte blandt os sibiriske squill - det blomstrer i slutningen af ​​marts, det er let at kende på en piercing blå klokkeformede blomster. Men sortstyper langt mere mangfoldigt - de kan være hvide, blå, lilla eller endda lyserød.

Proleski - tezhe vintergækker kun med blå blomster

Proleski - de samme vintergækker kun med blå blomster

Havet af Scilla

Havet af Scilla

Proleski - en pæreformet stauder, nekapriznye og separate anlæg, ville det bedste sted for at være baldakin af en plantage, med en løs og frugtbar nok jord. De er stor som en race selvsående, og ved at dividere pærerne kan vokse mageligt i årtier på en og samme sted. Winterhardiness nok, men det bedste sted for vinteren, hvor de vokser til at dække en favnfuld af blade.

krokus

Kraisivye lyse gule krokus

Kraisivye lyse gule krokus

Ikke engang åben og sneen krokus ser lyse og smukke

Ikke engang åben og sneen krokus ser lyse og smukke

Den første (det kan endda være i slutningen af ​​februar) blomstre botaniske arter, og senere - i januar - mange hybrider krokus. bedst krokus ser i gruppen - fra det lyse farver bliver endnu mere udtryksfuld og mere mærkbar. Det er muligt at kombinere forskellige typer af krokus, og kombinere dem med andre primula. Særligt effektive krokus ser på baggrund af sten, dekorative ser blid kontrast af farver og kampesten strenge, hvilket er hvorfor de altid forår blomster er plantet i stensætninger og stenede bakker. Perfekt krokus se på græsplæne, men husk på, at begynde at slå græsset vil kun være muligt efter den fuldstændige nedbrydning af bladene.

Spring, den krokus er plantet i efteråret, på samme tid, de er godt lyst solen og i skyggen, men fuld sol er rigelig blomstring, og blomster - mere lyst. Samt andre pærer, de foretrækker løs og gennemtrængelig jord med stillestående vand rot pærer.

Farverige eng af krokus

Farverige eng af krokus

Pleje - minimum, er der ingen grund til at grave op krokus årligt for vinteren. Visne blomster fjernes, så de ikke ødelægger skønheden i sammensætningen. Om vinteren, locus deraf kan zamulchirovat blade eller kompost. Formeret krokus, såvel som andre pærer, barn processer, løg - plantning én, 2-3 år på dette sted er der deres tætte reden.

Tip! Ønsker du at krokus blomstrer tidligt - droppede dem på det mest solrige sted, hvor sneen smelter først.

Iridodiktium

Lyse iridodiktium henviser også til Primrose

Lyse iridodiktium henviser også til Primrose

Frodige iridodiktium lilla

Frodige iridodiktium lilla

Disse blomster kaldes iris-vintergækker, de blomstrer i det tidlige forår, så snart sneen vil stige ned. Det er frost-hårdføre løgformet stauder, skønt i udseende de ligner konventionelle iris. De er lav, men det er meget attraktivt og elegant, med lyse farver i den oprindelige farve (lyseblå, violet, blå, cyan, magenta, rød, orange) med en diameter på 5 til 7 cm, med en fancy mønstre af pletter og striber på kronbladene. På grund af sin lille (10 cm), de er ideelle for væksten af ​​klippefyldte haver, på tidspunktet for blomstring (marts-april), de gør glimrende selskab for andre pærer. På plænen er det bedre at plante en gruppe i en enkelt plantning, vil han være for iøjnefaldende.

Pleje iridodiktiumom næsten helt gentager sig af tulipaner. De kan lide lys, veldrænet, frugtbar jord, men vigtigst af alt - de er meget sol-elskende, er det meget vigtigt at overveje, når du vælger et sted at lande. Sommeren er bedre at grave pærerne, den vigtigste funktion for dette - bladene begynder at visne bort. Plantet dem samtidig med tulipaner i det tidlige efterår. Den bedste metode til formering - vegetativ, en voksen pærer giver sædvanligvis 1-2 udskiftning.

Erantis

Sun blomster i sneen

Sun blomster i sneen

Oprindelsen af ​​navnet - oversat fra det latinske navn - Erantis (Erantis), som betyder "forår" og "blomst". Ofte er dette er den allerførste forårsblomster, som er foran endda frost vintergækker. Enkelt farve (gul, skålformede, ikke mere end 3 cm i diameter) til tider gøre deres vej gennem sneen, ledsaget af elegante bronze-grønne blade. Blomstringen varer cirka 2 uger.

Små gule blomster kan dekorere din have

Små gule blomster kan dekorere din have

Bright Erantis i sidste års tørre blade

Bright Erantis i sidste års tørre blade

Disse små planter er bedst plantet i grupper - så de ser meget mere spektakulær, med det gode selskab, de vil gøre de tidlige pærer - vintergækker, krokus eller iridodiktiumy. Det bedste sted for deres udplantning - en løvfældende busk eller et træ, i penumbra, jord - lys, ikke-sure, foder, fugtig nok (kontraindiceret som stagnation af vand og tørke). Formering - ved frø, den blomstrer kun komme i det tredje år efter plantning, så godt nok racer selvsående.

Hellebore

Andre titler - "Kristus blomst" eller "Rozhdestvenskaya Roza", ifølge legenden, dette er blomsten bragt en gave til den nyfødte Jesus, hyrder Betlehem. I middelalderen nyserod nødvendigvis plantet i nærheden af ​​huset, mente man, at det beskytter mod onde ånder, trolddom og det onde øje.

Frost - en evergreen flerårig rhizom blomstrer i det tidlige forår, før det begynder at glæde blomstrende vintergækker og krokus, og planten i sig selv er let at tolerere frost til -6S. Blomster kan være meget forskellige - hvid, bordeaux, gul med en grøn nuance, mørk rød, fersken, osv

Nyserod forsigtigt lyserød farve

Nyserod forsigtigt lyserød farve

Frost - en af ​​de smukkeste forårsblomster

Frost - en af ​​de smukkeste forårsblomster

Nyserod er ikke særlig kræsne om jord, men det er bedre at vælge et sted med en løs, fugtig, veldrænet jord. Foretrækker halvskygge, godt sætte ham under et æbletræ - dens blade er en naturlig barkflis, som ikke kun vil forbedre jordens frugtbarhed, men også give næringsstoffer nyserod.

Tip!  Når du vælger et sted at plante Hellebore, skal det bemærkes, at anlægget er meget følsom over for hyppig omplantning, men på ét sted vil trives 10 år.

Formeres ved frø nyserod (blomstring sker i 3 år), men mest af alt - ved at dividere Bush.

Muscari

Standard blomst muscari har en blå nuance til hvid

Standard blomst muscari har en blå nuance til hvid

Japanske Muscari har en lyserød farve

Japanske Muscari har en lyserød farve

Andre navne - murine hyacint eller Muscari - løgformet staude, meget uhøjtidelige, men meget hurtigt voksende planter. Plant kan være i solen og i delvis skygge, under buske, jord - med god vand permeabilitet, behøver pærerne ikke tolerere våd. Blomster fra hvid til mørk blå (afhængigt af arten), opsamles i tætte blomsterstande (racemes eller apikale) op til 8 cm. Tidlige blomstrende arter begynder i april, varer 2-3 uger, efter bladene dør, så vær tage sig af de blomster, der vil komme til at erstatte dem.

Tip! Disse pærer ganske aggressive, så hvis du beslutter bare at eksperimentere, er det bedst at plante dem i særlige beholdere - ellers trække dem tilbage fra stedet vil være meget problematisk.

anemone

Forest anemone belogotsveta

Forest anemone belogotsveta

Anemone dostadochno for lyse og smuk blomst

Anemone dostadochno for lyse og smuk blomst

Et andet navn - anemone, men hvis vi taler om de tidlige arter, det er - anemone lyutichnaya eller Dubravnaya. I dette tilfælde, den sidste ofte kaldet "podsnezhnikovoy" som af tidlig blomstring og for de hvide blomster. Træerne er lige begyndt at svulme nyrerne, og den anemone Dubravnaya rum dækker solid hvide tæppe.

Anemone kan være af forskellige farver

Anemone kan være af forskellige farver

De dyrkningsbetingelser, anemoner Dubravnaya højde stængler og blomster størrelse er stærkt forøget. Blomsten vil se smuk på baggrund af Spiraea og dværg berberis, understreger den sarte skønhed foråret løv. For at plante anemoner nødt til at vælge den fugtige, alkaliske, humusrig jord, men nekapriznaya anemone tilpasser sig ethvert miljø. Det bedste tidspunkt for reproduktion - tidlige forår, udføres den ved at dividere jordstængler. Anemone Dubravnaya - plante med en krybende rhizom, som ligger i det øverste lag af jord, så om vinteren er det ønskeligt at skjule, undtagen når alvorlige frost kan omkomme alle blomsterknopper, om efteråret.

primula

Primula ser godt ud i sten

Primula ser godt ud i sten

Primula på grund af sine farver vil altid ser lyse og rosenrødt

Primula på grund af sine farver vil altid ser lyse og rosenrødt

Primrose kan plantes både på stedet og i potter

Primrose kan plantes både på stedet og i potter

Vores gennemgang vil være ufuldstændig uden disse relativt fordringsløs plante med mere end 550 arter. Den tidligste af dem blomstre i april, men de er tiltrukket af det faktum, at i nogle arter og kan re-flor i det tidlige efterår. Ved de tidlige blomstrende sorter er primula fjeder (ram) og Primula vulgaris. For en frodig blomstring, umiddelbart efter at sneen smelter, når du løsner jorden, anbefales det at gøre kvælstofgødning, og i begyndelsen af ​​blomstringen - fosfor. Velegnet til udplantning veldrænet, fugtig jord. Ved plantning er det vigtigt at tage hensyn til luftfugtighed modus - jorden skal holdes fugtig, men vandet må ikke stagnerer. Den mest effektive metode til reproduktion - ved at dividere Bush, som udføres med indtræden af ​​hviletilstand (begyndelsen af ​​juni), efter afslutningen af ​​blomstring.

Tip! For at forlænge blomstrende primula, skal du fjerne visne blomsterstilke nødt til at plante ikke at bruge reserver af næringsstoffer i modningen frø.

Bright foråret blomster i haven

Bright foråret blomster i haven

Mange af primula kan plantes i jorden på stedet, samt i potter, der kan også dekorere din have

Mange af primula kan plantes i jorden på stedet, samt i potter, der kan også dekorere din have

Alley af lyse forårsblomster

Alley af lyse forårsblomster


Like this post? Please share to your friends: