Spring sleutelbloemen: Foto’s met namen

De eerste frisse en heldere lentebloemen

De eerste frisse en heldere lentebloemen

Misschien is er geen andere planten niet leiden tot zoveel emotie, als de eerste lentebloemen. Spring plaagt eerste echt warme zon, de eerste ontdooid en timide stromen, maar het bleek sleutelbloemen, deze kleine maar zeer vet planten zeggen dat de uiteindelijke komst van de lente.


inhoud

  • sneeuwklokje
  • Proleski
  • krokussen
  • Iridodiktium
  • Eranthis
  • nieskruid
  • muscari
  • anemoon
  • sleutelbloem
Zet bij sleutelbloemen en zij zullen u verrassen met zijn kleuren na koude winter

Zet bij sleutelbloemen en zij zullen u verrassen met zijn kleuren na koude winter

Misschien sleutelbloemen niet gelukkig met een bepaalde rijkdom aan kleuren of de duur van de bloei, maar bijna alle van hen - een zeer veeleisend in de zorg. Het is alleen belangrijk in het najaar op te pikken voor hen de juiste plek om te landen. Sleutelbloemen (zoals lampen en wortelstok) de voorkeur aan een plek met goed licht en vochtige grond, maar zonder stagnatie van water. Als bolvormige sleutelbloemen dat ze de bloei van de lente blij, moeten worden geplant in de herfst van (uitzondering - hyacinten en crocus), de hellebore of lungwort kunnen worden geplant in het voorjaar. Plant sleutelbloemen moet worden beplant met vaste planten in het bedrijf, waardoor ze na de bloei zal vervangen.

Laten we eens kijken wat de eerste bloemen van de tuin bloeit na winterslaap zal vullen.

sneeuwklokje 

Mooie en gevoelige sneeuwklokje

Mooie en gevoelige sneeuwklokje

Een andere naam - Galanthus. Zeer koude-resistente plant die te zien zijn in de tuin, alleen de sneeuw gesmolten. In het voorjaar bloeit een van de eerste, zelfs de kou niet ernstig de bloemen beschadigen.

Sneeuwklokje, evenals andere vormen van melkolukovichnyh niet kieskeurig over de bodem, maar geeft de voorkeur aan losse, vochtige, vruchtbare grond, goed gedraineerde, met stilstaand water lamp sterft. De beste plaats om te landen - onder de bomen, onder struiken, die in de vroege lente hebben dichte schaduw niet maken. Watering is alleen vereist als het winter was weinig sneeuw, en de lente - zeer droog. Sneeuwklokje - ephemeroid, bovengrondse deel van de plant sterft na niet-duurzame vegetatieve periode. Multiply - bollen, de kinderen, de beste tijd voor het enten - juli-september.

Sneeuwklokjes geen speciale zorg nodig hebben, maar zien er erg mooi

Sneeuwklokjes geen speciale zorg nodig hebben, maar zien er erg mooi

Zeldzame roze sneeuwklokjes

Zeldzame roze sneeuwklokjes

Proleski

Nog andere bloemen, die veel geassocieerd met de lente, hoewel beschouwd als inwoners van het bos, waar de bloeiende Scilla Difolia het formulier open plekken sky-blauwe meren zijn. Maar deze lente primula's, krijgt een plaats in de tuin te vinden - in rotspartijen, Alpine heuvels. Prachtig ziet er blauw Scilla Difolia op het grasveld tussen de nog kale bomen en struiken.

De meest bekende onder ons Siberian squill - het bloeit in eind maart, het is gemakkelijk te herkennen aan een doordringende blauwe klokvormige bloemen. Maar van variëteiten veel diverser - ze kunnen wit, blauw, paars of zelfs lichtroze zijn.

Proleski - tezhe sneeuwklokjes alleen met blauwe bloemen

Proleski - dezelfde sneeuwklokjes alleen met blauwe bloemen

De zee van Scilla

De zee van Scilla

Proleski - een bolvormige vaste planten, nekapriznye en verschillende planten, zou de beste oplossing voor de overkapping van een boomgaard, met een losse en vruchtbaar genoeg grond. Ze zijn geweldig als een ras zelf zaaien, en door het verdelen van de bollen kan gemakkelijk groeien al tientallen jaren op één en dezelfde plaats. Winterhardheid genoeg, maar de beste plek voor de winter, waar ze groeien tot een armvol van bladeren te dekken.

krokussen

Kraisivye helder gele krokus

Kraisivye helder gele krokus

Zelfs niet open en de sneeuw krokus zijn helder en mooi

Zelfs niet open en de sneeuw krokus zijn helder en mooi

De eerste (het kan zelfs eind februari zijn) bloei botanische soorten, en later - in april - vele hybriden krokussen. best krokussen kijk in de groep - van die van felle kleuren worden nog expressief en meer merkbaar. Het is mogelijk om verschillende soorten krokus combineren, en combineer ze met andere sleutelbloemen. Bijzonder effectief krokussen kijken naar de achtergrond van de stenen, decoratieve ziet er zacht contrast van de kleuren en keien streng, dat is waarom ze altijd lente bloemen worden geplant in rotspartijen en steenachtige heuvels. Perfect krokussen kijken op gazon, maar houd in gedachten die beginnen om het gras te maaien zal pas na de volledige verval van de bladeren mogelijk zijn.

Spring, de krokus worden geplant in de herfst, op hetzelfde moment dat ze zich goed voelen als de zon en in de schaduw, maar de volle zon is overvloedige bloei, en bloemen - meer helder. Evenals andere bollen, ze liever losse en doorlatende grond met stilstaand water rot bollen.

Kleurrijke weide van krokussen

Kleurrijke weide van krokussen

Care - het minimum, is er geen noodzaak om jaarlijks graven crocus voor de winter. Uitgebloeide bloemen worden verwijderd, zodat ze niet de schoonheid van de samenstelling bederven. In de winter, de locus daarvan kan bladeren of compost zamulchirovat. Gepropageerd krokus, evenals andere bollen, kind processen, uien - het planten van een, 2-3 jaar op deze plek er hun dichte nest.

Tip! Wilt u krokussen bloeien vroeg - liet ze op de meest zonnige plek, waar de sneeuw smelt eerste.

Iridodiktium

Heldere iridodiktium verwijst ook naar Primrose

Heldere iridodiktium verwijst ook naar Primrose

Lush iridodiktium lila

Lush iridodiktium lila

Deze bloemen worden genoemd irissen-sneeuwklokjes, ze bloeien in het vroege voorjaar, zodra de sneeuw zal neerdalen. Het is koudbestendig bolvormige vaste planten, hoewel ze qua uiterlijk lijken op conventionele iris. Ze zijn laag, maar het is zeer aantrekkelijk en elegant, met heldere kleuren van de originele kleur (lichtblauw, paars, blauw, cyaan, magenta, rood, oranje) met een diameter van 5 tot 7 cm, met een fancy patronen van vlekken en strepen op de bloemblaadjes. Door zijn kleine (10 cm), zijn ze ideaal voor de groei van rotsachtige tuinen, op het moment van bloei (maart-april), maken ze goed gezelschap voor de andere bollen. Op het grasveld is het beter om een ​​groep in een enkele planten te planten, zal hij ook onopvallend.

Zorg iridodiktiumom bijna volledig herhaalt verzorging van tulpen. Ze houden van licht, goed gedraineerde, vruchtbare grond, maar het belangrijkste is - ze zijn erg zon-liefhebbende, is het zeer belangrijk om te overwegen bij het kiezen van een plek om te landen. De zomer is het beter om de bollen, het belangrijkste kenmerk van deze graven - bladeren beginnen te verwelken. Plantte ze gelijktijdig met tulpen in de vroege herfst. De beste methode van voortplanting - vegetatieve, een volwassene bollen geeft meestal 1-2 vervanging.

Eranthis

Bloemen van de zon in de sneeuw

Bloemen van de zon in de sneeuw

De oorsprong van de naam - een vertaling van het Latijnse naam - Eranthis (Erantis), dat "de lente" en "bloem" betekent. Vaak is dit de eerste voorjaarsbloemen, die voor ons van zelfs vorst sneeuwklokjes zijn. Een kleur (geel, komvormige, niet meer dan 3 cm in diameter) soms hun weg door de sneeuw, begeleid door elegant brons-groene bladeren. Bloei duurt ongeveer 2 weken.

Kleine gele bloemen kunnen uw tuin te versieren

Kleine gele bloemen kunnen uw tuin te versieren

Bright Eranthis in droge bladeren van vorig jaar

Bright Eranthis in droge bladeren van vorig jaar

Deze kleine planten worden het best geplant in groepen - dus ze zien er nog veel meer spectaculair, met het goede gezelschap zij de vroege bollen zal maken - sneeuwklokjes, krokussen of iridodiktiumy. De beste oplossing voor aanplanting - een bladverliezende struik of boom, in de penumbra, bodem - lichte, niet-zure, voer, voldoende vochtig (indiceerd als stagnatie van water en droogte). Voortplanting - door zaden, de bloei komt pas in het derde jaar na het planten, dan goed genoeg kweekt zelf zaaien.

nieskruid

Andere titels - "Christus flower" of "Rozhdestvenskaya Roza", volgens de legende, dit is de bloem bracht een geschenk aan de pasgeboren Jezus, de herders van Bethlehem. In de Middeleeuwen nieskruid per se geplant in de buurt van het huis, werd aangenomen dat het beschermt tegen kwade geesten, hekserij en het boze oog.

Frost - een groenblijvende vaste plant wortelstok bloeien in het vroege voorjaar, voordat het begint te bloeien sneeuwklokjes en krokussen verrukking, en de plant zelf is makkelijk te vorst tolereren -6S. wit, bordeaux, geel met een groene tint, donker rood, perzik, etc. - Bloemen kunnen zeer divers zijn

Helleborus zacht roze kleur

Helleborus zacht roze kleur

Frost - een van de mooiste lentebloemen

Frost - een van de mooiste lentebloemen

Helleborus is niet bijzonder kieskeurig over de bodem, maar het is beter om een ​​plaats met een losse, vochtige, goed gedraineerde grond te kiezen. Geeft de voorkeur aan halfschaduw, ook zette hem onder een appelboom - zijn bladeren zijn een natuurlijke mulch, die niet alleen de vruchtbaarheid van de bodem zal verbeteren, maar ook voedingsstoffen nieskruid.

Tip!  Bij het kiezen van een plek om te planten nieskruid, dient te worden opgemerkt dat de plant is zeer gevoelig voor frequent verplanten, maar op één plek zal gedijen 10 jaar.

Vermeerderd door zaden nieskruid (bloei komt na 3 jaar), maar de meeste van alle - door de bush te delen.

muscari

Standard bloem muscari heeft een schaduw van blauw naar wit

Standard bloem muscari heeft een schaduw van blauw naar wit

Japanse muscari heeft een roze kleur

Japanse muscari heeft een roze kleur

Andere namen - muizen hyacint of muscari - bolvormige meerjarige, zeer bescheiden, maar zeer snel groeiende planten. Plant kan zijn in de zon en in de halfschaduw, onder struiken, bodem - met een goede waterdoorlaatbaarheid, hebben de bollen niet nat tolereren. Bloemen van wit naar donker blauw (afhankelijk van de soort), verzameld in dichte bloeiwijzen (trossen apicale) tot 8 cm. Vroeg bloeiende soorten begint in april, duurt 2-3 weken, nadat het gebladerte sterft, dus wees verzorgen van de bloemen die zal komen om ze te vervangen.

Tip! Deze lampen behoorlijk agressief, dus als je gewoon beslissen om te experimenteren, is het het beste om ze te planten in speciale containers - anders ze van de site terug te trekken zal zeer problematisch zijn.

anemoon

Forest anemoon belogotsveta

Forest anemoon belogotsveta

Anemone dostadochno te fel en mooie bloem

Anemone dostadochno te fel en mooie bloem

Een andere naam - anemoon, maar als we praten over het begin van de soort, het is - anemoon lyutichnaya of Dubravnaya. In dit geval is de laatste vaak "podsnezhnikovoy" als van de vroege bloei en de witte bloemen. De bomen zijn net begonnen om de nieren zwellen, en de anemoon Dubravnaya ruimte beslaat effen wit tapijt.

Anemone kan worden van verschillende kleuren

Anemone kan worden van verschillende kleuren

De kweekomstandigheden, anemonen Dubravnaya hoogte stelen en bloemgrootte is sterk toegenomen. De bloem ziet er mooi tegen de achtergrond van spiraea en dwerg berberis, het benadrukken van de delicate schoonheid van de lente gebladerte. Voor het planten van anemonen moeten de vochtige, alkalische, humusrijke grond te halen, maar nekapriznaya anemoon past zich goed aan elke omgeving. De beste tijd voor reproductie - vroege lente wordt uitgevoerd door het verdelen van de wortelstokken uitgevoerd. Anemone Dubravnaya - plant met een kruipende wortelstok, gelegen in de bovenste laag van de bodem, dus in de winter is het wenselijk om te verbergen, behalve wanneer strenge vorst alle bloemknoppen kunnen vergaan, het leggen van de val.

sleutelbloem

Primula ziet er goed uit in stenen

Primula ziet er goed uit in stenen

Primula vanwege de kleuren ziet er altijd helder en rooskleurig

Primula vanwege de kleuren ziet er altijd helder en rooskleurig

Primrose kunnen worden geplant zowel op het terrein en in potten

Primrose kunnen worden geplant zowel op het terrein en in potten

Onze evaluatie zal niet compleet zonder deze relatief makkelijke plant met meer dan 550 soorten. De oudste van hen bloeien in april, maar ze worden aangetrokken door het feit dat in sommige soorten en kunnen opnieuw bloeien in de vroege herfst. Aan het begin van bloeiende rassen zijn sleutelbloem veer (ram) en Primula vulgaris. Voor een weelderige bloei, onmiddellijk na de sneeuw smelt, bij het losdraaien van de bodem, is het raadzaam om stikstofhoudende meststoffen te maken, en aan het begin van de bloei - fosfor. Geschikt voor het planten goed doorlatende, vochtige grond. Bij het planten is het belangrijk om rekening te houden met de luchtvochtigheid mode - de bodem moet vochtig gehouden worden, maar water mag niet stagneren. De meest effectieve methode van de voortplanting - de bus, die met het begin van slaaptoestand (begin juni) na afloop van de bloei wordt uitgevoerd verdelen.

Tip! Om de bloei sleutelbloemen te verlengen, moet u verwijder de uitgebloeide bloemstengels moeten planten niet aan de reserves van voedingsstoffen door te brengen in het rijpen zaad.

Bright voorjaar bloemen in de tuin

Bright voorjaar bloemen in de tuin

Veel van sleutelbloemen kan worden geplant in de grond op de site, maar ook in potten, die ook uw tuin kunt versieren

Veel van sleutelbloemen kan worden geplant in de grond op de site, maar ook in potten, die ook uw tuin kunt versieren

Alley van heldere lentebloemen

Alley van heldere lentebloemen


Like this post? Please share to your friends: